Demanem que els bancs paguin allò que ens deuen


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 17/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el ple d'aquest mes d'octubre s'aprovarà una moció promoguda per ICV-EUiA de suport a les comunitats de veïns davant els impagaments de la banca de les quotes de comunitat. La banca i els promotors immobiliaris acumulen el 53 per cent de les quotes pendents de pagament a les comunitats de veïns, segons dades del Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques. La morositat a les comunitats s'ha disparat durant els últims tres anys i ha crescut un 60 per cent des de 2010.

Aquesta situació comporta que molts blocs de pisos i comunitats de veïns tinguin dificultats pressupostàries ja que es troben que molts habitatges són propietat dels bancs i que aquests, en massa ocasions, no paguen les quotes de comunitat establertes a la Llei de propietat horitzontal i ocasionen dificultats per fer front al pagament dels serveis de la comunitat. És a dir, es genera una situació que no només provoca un enorme malestar entre els propietaris, que són els que han d'acabar pagant quotes importants derivades de rehabilitacions, instal·lacions o arranjaments, sinó que també implica un gran efecte negatiu sobre les malmeses finances d'un gran nombre d'edificis.

Unes entitats bancàries que s'han hagut de rescatar amb diners públics. Un rescat que ha consistit en socialitzar les pèrdues, però no els beneficis.

És inadmissible que els veïns de les comunitats, que sovint han hagut de veure com desnonaven els seus veïns precisament per falta de pagament, hagin de patir l'impagament de les quotes dels bancs. Uns bancs que són els que s'han quedat els habitatges, que no compleixen amb les seves obligacions i que a més, reben grans quantitats de diners públics per resoldre els seus problemes.

La moció acorda, entre d'altres, que l'Ajuntament no treballi amb bancs que deuen diners a les comunitats de veïns pels pisos que han embargat.

La moció demana, doncs, que les entitats financeres compleixin amb les obligacions que els marca la llei i que aquest compliment es tingui en compte a l'hora de contractar els seus serveis per part de l'ajuntament. Així mateix demana que aquest ofereixi un servei de mediació i assessorament a les comunitats per tal d'ajudar-les en les seves demanades.

En definitiva, es demana posar un granet de sorra més per intentar que les persones no hagin d'assumir una càrrega econòmica que no els correspon.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA i coordinadora d'ICV a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.