Crisi a Síria. Què estan fent les ONG i com col·laborar amb elles?


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 6/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de dos anys de conflicte, més de dos milions de persones, de les que prop d'un milió són nens i nenes, han fugit de Síria per buscar refugi als països veïns.

Alguns dels exemples del que estan fent diferentes ONG per pal·liar-ne les conseqüències son els següents:

Càritas Espanyola assenyala que en els dos últims anys, ha vingut responent les successives trucades d'emergència de Càritas Líban per atendre als 600.000 sirians que han buscat refugi al seu territori i que han estat inscrits oficialment.

Oxfam Intermón informa en el seu web que des de la xarxa internacional Oxfam estan treballant amb l'objectiu de 'arribar amb ajuda d'emergència a 650.000 persones en el Líban, Jordània i Síria durant els propers 12 mesos'. Oxfam proporciona en els camps de refugiats de Líban i Jordània accés a aigua potable i sanejament als milers de sirians que escapen de la violència al seu país.

Metges del Món destaca que des de fa un any i mig atén a persones refugiades a Jordània i en el Líban, recolzant un centre post-operatori i de rehabilitació a la frontera turco-siriana, que ha rebut més d'1.200 pacients que havien estat operats en clíniques o hospitals sirians, però que no havien rebut cures post-operatòries ni de rehabilitació per no estar assegurats. L'ONG està atenent actualment a un centenar de pacients.

Metges sense Fronteres assenyala que treballa en tres hospitals del nord i el nord-oest de Síria. L'ONG proporciona atenció mèdica d'urgència, especialment quirúrgica (més de 1200 intervencions des de juny), obstètrica i primària, tractant així no solament als ferits a causa de la violència, sinó també a tots aquells que han hagut d'abandonar les seves llars.

Tierra de hombres informa en el seu bloc que a fi de respondre més específicament a les necessitats dels nens i nenes, ha engegat un programa d'activitats recreatives perquè els joves desplaçats puguin divertir-se i oblidar per un moment les angoixes diàries i els traumes viscuts.

UNICEF calcula que més de 4 milions de nens sirians es veuen afectats pel conflicte en curs. Està treballant amb els seus aliats i les famílies per ajudar als nens a recuperar un sentit de seguretat, donar-los l'oportunitat d'expressar-se i ajudar-los a desenvolupar formes constructives de suportar el conflicte.

Potser pel temps que ja dura aquest conflicte, no ens els mirem amb l'atenció que cal per totes aquestes persones que hi estan involucrades i que en estan patint les conseqüències.

Entrant en qualsevol dels webs d'aquestes organitzacions podràs veure la forma en que hi pots col·laborar.


Algunes coses es fan tan nostres que les oblidem.
Antonio Porchia (1885-1968. Poeta argentí nascut a Itàlia)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.