Gran Recapte d'Aliments a Catalunya


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 20/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana tenia dos temes sobre els que parlar en la meva Columna: el desastre produït pel tifó Haiyan a les Filipines i el Gran Recapte d'Aliments que ha promogut el Banc dels Aliments.

Com sia que sobre el primer tema ja vaig tenir ocasió de parlar-ne directament ahir en aquesta emissora, m'he decantat per fer-ho avui sobre l'altre.

Suposo que la majoria ja en sou coneixedors, però per si algú encara no ho sap, dir-li que aquests propers divendres 29 i dissabte 30 es fa el Gran Recapte d'Aliments a tot Catalunya.

Després del bon resultat de l'anterior edició, en la que es van recaptar mes de 2.7 tones, l'objectiu d'aquest any es recollir més de 3 tones. Per fer-ho es preveu la col·laboració de més de 15.000 voluntaris. En la nostra ciutat hi hauran 16 punts de recollida.

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra, alhora que donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.

En la campanya d'enguany hi ha dos objectius essencials:
1. Recollir aliments nutritius de llarga durada, com ara llegums, conserves de peix, llet i oli.
2. Sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país, i a la vegada, afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l'any.

Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la cinquena edició.

En el que portem d'any el Banc dels Aliments ha assistit a 252.825 beneficiaris dels quals 13.543 són nadons. Aquest aliments s'han canalitzat per mitjà de 689 diferents entitats i ha comptat amb la col·laboració de prop de 300 voluntaris.


Tot el que es menja sense necessitat es roba a l'estómac dels pobres.
Mahatma Gandhi (1869-1948. Polític i pensador hindú)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.