Bona nit


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 22/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No hi ha res pitjor que arribar a casa a la una de la matinada de treballar sense haver sopat i amb els deures en forma de columna quinzenal encara per fer. Ja és la segona setmana consecutiva que em passa i no serà que no hi hagi temes de què parlar. Sempre començo la setmana amb un grapat d'idees i penso que aquest cop fer l'article serà relativament senzill, que les idees i les frases brollaran sense ni gairebé haver de pensar.

Però la setmana va passant i mai trobes el moment per seure i escriure'l. 'Ja el faré després, que tindré més temps que ara' o 'El tema no m'acaba de fer el pes. A veure si se m'ocurreix alguna altra cosa més endavant'. I arriba el dijous i el més calent és a l'aigüera. Com s'ho fan aquelles ments privilegiades que escriuen una columna diària en un diari durant vint anys seguits? Espinàs, Monzó, Moliner, Capdevila, com ho feu ? De debò l'escriviu diàriament o en teniu algun a la recàmera que de tant en tant us treu de l'atzucac ?

He obert la porta de casa i, evidentment, la Maria i la Bruna ja dormien. Cadascuna en el seu llit, ja devien haver somiat cinc o sis coses diferents. Per uns moments m'ha passat pel cap posar-me el pijama i anar a dormir sense haver fet els 'deures'. Però m'ha guanyat la veu de la consciència, que ràpidament m'ha vingut a dir que l'últm cop ja no el vaig fer davant d'una situació idèntica. He sopat i, amb el 3/24 de fons per veure si m'il·luminava alguna notícia diferent, he començat a exprimir-me el cervell pensant en algun tema sobre el que dir alguna cosa i que, si pogués ser, encara no l'hagués tocat al llarg d'aquests dos anys que fa que faig columnes quinzenals. Per la tele circulen el Rajoy deixant clar, un cop més, que més val que ens treiem del cap això del referèndum; el Mas responent-li en un diàleg absurd que ja fa massa temps que ens manté aturats; el Wert lloant-se a ell mateix, pobre desgraciat, com n'és de bona la seva llei per a l'educació a Catalunya; els ajuntaments de les Terres de l'Ebre que visiten el parlament per veure si aconsegueixen que el maleït Castor foti el camp de casa seva i no torni més; el rei espanyol i la seva enèsima operació que es veu que permetrà que pugui estar tres mesos més estirat a la bartola fent allò que porta fent tota la vida: res; els de les cigarretes electròniques posant-se les mans al cap perquè es veu que, de cop, se'ls hi pot acabar el 'xollo' si el govern de la Generalitat tira endavant la llei que diu que vol fer; l'Òscar Dalmau recollint un nou premi, aquest cop pel 'Gran dictat'; el Borja Penalba recitant Estallés en una biblioteca de València, celebrant l bona acollida que ha tingut una fira de llibres en català; el Dani Alves que torna lesionat del Brasil i augmenta la llista de lesionats del Barça a no sé quants... Ups, si ja som als esports vol dir que això del 3/24 està a punt d'acabar i, per tant, està a punt de tornar a començar. Ara ja s'està fent tard de veritat i dubto que en tregui alguna cosa de profit d'estar despert gaire estona més. Tanco l'ordinador, vaig a tapar a la Bruna i me'n vaig cap al llit, a veure si aconsegueixo trobar algun espai al llit que la Maria ha ocupat de manera gairebé total.

Bona nit!

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.