'Teatro del bueno'


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 29/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al darre ple, després que el president del comitè d'empresa de Delphi intervingués i es proclamés el suport de l'ajuntament als treballadors de l'empresa, l'alcaldessa es va comprometre a reunir-se amb tots els grups municipals per tractar la delicada situació, després que l'empresa plantegés un ERO per 171 treballadors, una quarta part de la plantilla. Això passava un 18 de novembre i, al moment d'escriure aquestes línies, deu dies després, encara no hem rebut cap convocatòria.

És més, a finals de la setmana passada des de la CUP vam enviar un correu electrònic a l'alcaldessa i als portaveus d'ICV i PSC demanant que la trobada es fes el més aviat possible. Cap resposta. Suposo que com que ja tenim la moció aprovada i la notícia als mitjans, ja no cal fer res i ens podem dedicar a una altra història.

Ahir a la tertúlia de cugat.cat la valoració de tot plegat era bona. 'Hem parat el cop', 'bona notícia', 'bon acord' eren els comentaris de quasi tots els grups. Però, tot i que és cert que l'acord reduirà l'impacte de l'ERO en 44 treballadors, no és menys cert que 31 seran acomiadats.

No sé expressar el sentiment que em provoca veure que tothom celebra aquest acord. Suposo que fa molts anys que estem acostumats a que els sindicats pactin en comptes de lluitar, a assumir el mal menor, i a permetre que molts empresaris se saltin les normes d'un joc ja de per sí injust. Perquè, no sé on m'he perdut, però tota la vida ens han justificat la plusvàlua pel risc que assumia l'empresari a l'hora d'invertir. Com que hi podia perdre molt, tenia dret a quedar-se els guanys. Però la realitat és que quan les coses van bé, els beneficis van a les seves butxaques, i quan van maldades són els treballadors qui paguen els plats trencats.

Hem fet tot el que podíem? Perquè no hem batallat per aconseguir acords basats en la voluntarietat i que els dies de menys i el conseqüent cost es repartissin entre tots per impedir que ningú anés al carrer? De què serveix aprovar mocions i elogiar la capacitat d'entesa i negociació de tots els grups municipals per arribar a un acord si després no complim els nostres compromisos?

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.