Quins pebrots!


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 20/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un dia d'aquesta setmana, tot escoltant una tertúlia de la ràdio de fons, vaig poder viure com la Natza Ferrer (RAC1) s'enfilava per les parets entre sorpresa i indignada pels comentaris que feia un altre dels tertulians. Aquest últim, proper ideològicament a la dreta més neoliberal i conservadora, parlava amb sufciència del nivell de democràcia que, segons ell, hi havia a l'Estat Espanyol i, per intentar-ho exemplificar, ho comparava amb el que ell anomenava 'repúbliques bananeres', Bolívia i Venezuela en aquest cas. La Natza, crec que amb tota la raó del món, es preguntava per ella mateixa amb veu alta com podia ser possible que no li fes vergonya anar pel món donant lliçons de democràcia i quedar-se tant tranquil.

Perquè, a veure, anem a pams: corrupció generalitzada dins del món de la política i dins de les altes esferes del poder sense que pràctcament hi hagi hagut conseqüències penals per a ningú. A gent que li hauria de fer vergonya sortir al carrer la sentim parlar dia sí i dia també amb una supèrbia que se'ns fa difícil d'entendre; reforma de l'administració local portant fins a gairebé zero la facultat dels ajuntaments per poder tirar endavant cap funció (no oblidem que estem parlant de la primera trinxera democràtica, aquella administració que és més propera al ciutadà i que segurement aquest es sent més seva); privatització de la justícia amb la voluntat el que tan sols la gent amb recursos econòmics hi pugui accedir, fer-ne ús; aplicació de la 'llei morcaça' per intentar acabar amb qualsevol forma de dissidència al carrer, per més pacífica que sigui; privatització de la seguretat, amb tot el què pot arribar a suposar que les empreses de seguretat privades entrin a tenir competències a l'hora de poder detindre a persones; polítiques d'habitatge i de complicitat amb la banca que provoquen que milers de famílies seguin foragitdes de casa seva; reformes energètiques causades per aquesta política de 'portes giratòries' que es posa al costat de les grans multinacionals del sector elèctric i gira l'esquena a totes aquelles persones que es veuen abocades a la pobresa energètica; negació absoluta de qualsevol possibilitat de poder exercir el dret a l'autodeterminació com a catalans, tancant els ulls a una majoria social que ja fa temps que ho reclama; primers intents d'quiperar el projecte polític de la CUP amb 'organitzacions terroristes' per veure si per algun lloc es pot colar l'escletxa de la il·legalització; llei de l'abortament que ens torna a situar 50 anys enrere i que obvia la total llibertat que té la dona a fer el que cregui amb el seu propi cos...

La llista podria ser molt més llarga, però és evident que jugar a donar lliçons de democràcia tal i com estant avui les coses per aquí és, com a mínim, agosarat.

Des dels Països Catalans aquest proper 31 de desembre alcem les copes de la victòria, brindem pel #SíSí i preparem-nos per fer del 2014 l'any de la desobediència civil, que és el millor homenatge que avui li podem fer a la democràcia.

P.D: Avui, després de 40 anyets de treballar al Clínic, la Roser es jubila. Aquesta columna va per tú. Una abraçada i que la 'nova' vida et vagi molt bé

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.