La intolerància pren estranyes formes per Nadal


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 30/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Són aquestes èpoques a on any rera any es manifesten aquells desitjos i voluntats que ràpidament s'esvaeixen l'endemà de reis, a molt estirar fins la Candelera, data on consuetudinàriament es desfà el Pessebre. Sembla també que tot sigui un punt i final, a on fàcilment ens puguem despendre del passat, com ignorant-lo i fer el futur sense les pesades motxiles del passat, només amb bons anhels i voluntats.

La realitat és però força més tossuda, i la vida és un esdevenir de fets, com en un riu, a on la saviesa i el caràcter hauria de ser proporcional al cabdal d'aigua, poca i amb força a la joventut, molta i amb magnificència a mida que la vida segueix el seu curs.

Amb el meu amic virtual @BrunodeSalvador, amb qui personalment no hi tinc res en contra i políticament tampoc res en comú, en un intercanvi de piulades típica d'un diumenge al vespre d'hivern ens anem enviant els ja reiterats i sabuts posicionaments polítics de les formacions que representem al ple. Només hi ha una diferència entre llur posicionament i el meu, el de molta gent, el nostre: Allò que ell defensa no genera cap mena d'il.lusió, cap esperança. Només imposició: 'La consulta es il·legal' afirma categòricament. Tot és no, perquè està escrit i prou!

Tragicocòmica va ser la situació a la representació de la tragicomèdia de 'Pedra i Sang' d'enguany, a on fent un ridícul espantós, dos regidors del PP de la nostra ciutat abandonaren la Sala Capitular a mitja representació travessant l'escenari. 'Manca finezza', dirien alguns. Però més preocupant a l'escassa alçada de mirada política és la poca tolerància envers als altres. Tot allò que surt dels seus dogmes és rebutjat amb altivesa i qualificat sense rubor com a nazi.

Hi ha altres maneres de demostrar la diferència de criteri, una d'elles és fent-ho raonadament i per escrit en aquest espai d'opinió política, així com enraonar-ho i argumentar-ho en altres fòrums (Noti's que enraonar ve de raó).

Per acabar voldria felicitar a tots aquells que fan possible que 'Pedra i Sang' ja s'hagi convertit en una tradició nadalenca de Sant Cugat. És una obra basada en fets històrics on es descriuen actes pretèrits que ben bé podien ser actuals. Tot, com es pot veure, es repeteix, es cíclic. Bon 2014.

Pere Casajoana és regidor de CiU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.