Montoro a Oxfam: 'Qui més han sofert la pujada d'impostos són les grans empreses'


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 29/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada, Oxfam va fer públic, a nivell mundial, l'informe 'Governar per a les elits. Segrest democràtic i desigualtat econòmica' en què es denunciava la situació de desigualtat que estem vivint. Es va voler aprofitar la celebració del Forum Econòmic Mundial de Davos perquè fos un motiu de reflexió dels participants.

Dons be, qui sembla que ja ha fet les seves 'reflexions' és el senyor Cristobal Montoro, Ministre d'Hisenda. Aquí us poso algunes de les 'perles' amb les que a respost públicament a l'informe: 'El contribuyente que más ha sufrido la subida de impuestos en España son las empreses; en cuanto a la amnistía fiscal, perdón pero recaudé 1.200 millones de euros que no están mal me parece a mí'.

Per ell tota la culpa la té la crisi: 'Es la primera vez en nuestra historia que sufrimos una crisis tan fuerte' i segueix: 'Tan grave que ha originado cinco millones de parados, y a la vez se publican los salarios elevadísimos de altos cargos ejecutivos. Eso hiere la sensibilidad ciudadana y esas sensibilidades hay que gestionarlas'.

Com a membre d'Oxfam Intermon crec que m'he de sentir una mica 'culpable' per no haver sabut gestionar aquestes sensibilitats i haver ferit a algú! Ho haurem de tenir en compte per a futurs informes...

'Estoy dispuesto a reunirme con los que hacen esos informes y también a explicarles que la crisis, la desigualdad, se soluciona con la creación de empleo y no sólo con las políticas públicas', continúa Montoro. Veig que no s'ha assabentat que per crear ocupació calen les adequades 'politicas públicas'. Desprès de més de dos anys de ministre, ja va essent hora que se n'adoni...

Si almenys aquestes declaracions les hagués fet un 28 de desembre... Però no, les ha fet el mes de gener.


Els ulls no serveixen de res a un cervell cec.
Proverbi àrab


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.