Si els fills de puta volessin no veuríem mai el sol


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 28/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quim, Eva, Èdgar, Esther, Marc, Carles, Vero, Lali, Julià, Arnau, Bernat, Gemma, Albert i Galdric (segur que em deixo algú, així que demano perdó per avançat). Posats a parlar de fills de puta i de capgirar l'ordre establert, ni que sigui durant els quatre dies que dura el Carnaval, parlem d'aquests catorze personatges de la ciutat.

Els he 'patit' durant molts dies entrant i sortint del Terra Dolça, veient-los reunits a hores intempestives i deixan-t'hi un munt d'hores per tal que la festa del Carnaval que ahir va començar surti de la millor manera possible. Gairebé us diria que per ser algú que la viu des de fora i des d'un punt de vista absolutament lúdic, me l'han fet apreciar i estimar com si hagués estat jo el que hi dediqués hores i dies de manera absolutament altruista. De fet, estic convençut que és una festa que visc molt més que d'altres perquè sé l'esforç que hi ha darrera per tirar-la endavant. Sona a tòpic, però aquests catorze 'fills de puta' fa molt de temps que 'perden' un munt d'hores perquè, durant quatre dies, a Sant Cugat tinguem Gall, Gitanes, Gitanetes, brou, botifarra d'ou amb pa amb tomàquet, cercatasques, ball de disfresses, comparses, carnaval infantil, seguici, etcètera.

De ben segur que al llarg d'aquests mesos de preparació s'han insultat deu mil vegades, s'han retret mil i una coses i segur que hi ha qui hi dedica més hores que un tonto mentre l'altre en dedica menys. Els humans som així, que diuen. Però també és del tot cert que aquest vespre, quan han vist com el Gall baixava del campanar i saludava a tots els santcugatencs i santcugatenques, o quan han comprovat com la Mercè, l'alcaldessa, li donava la vara de la ciutat i el feia alcalde durant quatre dies, o quan dissabte vegin la plaça d'Octavià de gom a gom veient 120 parelles ballant les Gitanes o diumenge a gairebé 50 menuts i menudes ballant les Gitanetes, o quan després de tot això de ben segur que les cares d'aquests catorze 'fills de puta' esbossa un gran somriure de satisfacció, contents i contentes de poder palpar que el temps invertit té una recompensa que va molt més enllà d'allò econòmic.

Jo només us puc dir que gaudir de l'alegria de la Bruna, la meva filla, al llarg de tot el seguici o veure la seva cara d'al·lucinada quant ha vist el Gall, o comprovar com ha aguantat fins al final com una campiona tot i està morta de cansament perquè l'endemà era dia d'escola i a aquelles hores ella ja ha sopat i està a punt d'anar a dormir o... Només per això ja ha valgut la pena. L''Smart city' són moltes coses, ho sé. I aquesta que feu n'és una de les més importants.

M'ha quedat carrincló, però tenia ganes de dir-vos-ho 'fills de puta'.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.