Què és el TrailWalker?


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 12/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quatre persones. 100 quilòmetres. 32 hores. Una causa.

Oxfam Intermón Trailwalker és el major desafiament esportiu per equips del món per lluitar contra la pobresa. El desafiament consisteix a recórrer a peu 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores amb equips de quatre persones. Els membres de l'equip han de començar, caminar i acabar junts.

L'objectiu? Lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això els equips es comprometen a aconseguir donatius que Oxfam Intermón destinem a més de 400 projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització, a 40 països.

El Trailwalker era un exercici d'entrenament militar a Hong Kong. El 1981 va passar a convertir-se en un esdeveniment Oxfam per recaptar donatius. Avui és un dels principals desafiaments esportius del món, amb 16 esdeveniments a 11 països. Des de la primera edició al nostre país (2011), ja han participat a l'Oxfam Intermón Trailwalker 777 equips i hem recaptat més de 1.873.000 euros. El país amb més equips participants és el Hong Kong, amb més de 4.800 participants en l'última edició. Oxfam Intermón ostenta el rècord del Trailwalker finalitzat en menys temps amb 9 hores 45 minuts en la nostra tercera edició.

Aquest any Oxfam Intermon ha organitzat dos recorreguts. Un a Girona, els dies 26 i 27 d'abril, amb el mateix recorregut que els anys anteriors: d'Olot a Sant Feliu de Guixols per la ruta verda del carrilet. El segon, que és novetat aquest any, serà els dies 5 i 6 de juliol a la Sierra de Guadarrama (Madrid).

A dia d'avui aquests recorreguts ja compten amb 318 i 73 equips respectivament i amb una recaptació superior als 355.000 euros. L'any passat es van recaptar més de 630.000 euros.

El dia a dia dels entrenaments, les activitats per recaptar fons, la causa solidària i la convivència en xarxes socials i amb la resta d'equips, són una oportunitat única de transcendir les relacions personals més enllà del merament esportiu. Si vols formar part d'aquesta increïble experiència, encara hi ets a temps...


El desànim és l'excusa dels imbècils.
Max Weber (1864-1920. Sociòleg alemany)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.