A l'ANC


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 21/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Me'ls imagino en despatxos foscos de qualsevol edifici governamental o en habitacions petites i amb poca llum de qualsevol consell de redacció o de qualsevol caserna antiga i rònega. Hores i hores trencant-se el cap i pensant estratègies sobre com poder negativitzar i criminalitzar un moviment que ja fa molt de temps que és imperable perquè és un moviment que no ha nascut fa quatre dies ni és la dèria d'un il·luminat.

Van pujant el to i el nivel i ja no són lluny d'arribar a l'últim esglaó. Comencen a parlar d'il·legalitzar l'ANC pensant que això podría atemorir a algú i es troben com a resposta que amb tres dies aquesta entitat ha vist augmentat el seu nombre d'afiliats en prop de 4.000 nous socis i sòcies. És per això que crec que ja els hi queden pocs graons per pujar en l'escala de la tensió. Si davant la idea de plantejar la il·legalització d'un moviment civil absolutament democràtic i pacífic veuen que la resposta és la que és, s'atreviran a anar més enllà? Cal que ens ho preguntem i que ens hi sapiguem anticipar per poder donar-hi una resposta forta i cohesionada. I crec que sí que es plantegen pujar més graons, la veritat. I m'hi fa pensar comprovar com, des de fa un temps, la suposada 'esquerra' espanyola política o mediàtica no té cap pudor alhora d'assimilar dret a decidir amb intents de cop d'estat ('golpes de mano' que diuen els d''El País'). És impossible construir res des de la negació, des de la voluntat de crear por, des de l'intent de criminalització constant. Com diria aquell, així no aconsegueixes que s'adhereixi a la teva causa ni el Mourinho.

I l'altra cara de la moneda de tot això és, precisament, allò que està passant a casa nostra. Si aquest moviment és imparable és perquè neix i creix a la base, i perquè és la societat civil organitzada, cada cop més organitzada i més forta, qui l'impulsa i qui el fa avançar. És molt més senzill i engrescador parlar de construir una cosa nova, de crear cohesió social, de respectar drets civils elementals. Arriba un moment que la gent es treu del damunt la cotilla de les lleis, d'allò que sembla ser que mai et pots saltar per molt injust que sigui. I quan arriba aquest moment ja et poden dir el que vulguin des de l'altre cantó, ja et poden amenaçar o atemorir, que poca cosa tenen a fer.

Aquest moment ja fa força temps que ha arribat a casa nostra i l'hem interioritzat. És per això que guanyarem i ho farem amb un somriure d'orella a orella.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.