Premi Ciutat de Sant Cugat a: consells de barri invisibles


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 26/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns es van atorgar els Premis Ciutat de Sant Cugat d'enguany. Vull traslladar el reconeixement a tots els finalistes i especialment als premiats. Vull destacar alguns dels premiats. En primer lloc, en Domènec Miquel. Entenc que aquest 'guardó' es dóna a una persona però també al concepte 'defensa i divulgació del patrimoni'. Un concepte que sovint esdevé intangible i on els criteris de conservació poden topar amb modes, interessos econòmics, creixement sense sentit o manca de visió.

Cal anar al Taller Jeroni de Moragas i veure quina tasca es realitza. Veure com es crea un dia a dia, una tasca i un, també, desenvolupament laboral a desenes de persones.

Aquest any el Club Rugby Sant Cugat ha rebut aquest premi. Un guardó que simbolitza els milers de nens i nenes, joves i adults que fan esport a la nostra ciutat. Com es va dir a la gala, cal destacar els valors de 'grup' i 'equip'.

Vull felicitar també la Imma Monsó. També a tots aquells que van participar en l'organització dels premis, als que van estar a l'escenari i als que no vam veure.

Els que segur que no tindran premi l'any vinent (si noés que sigui el premi extraordinari de l'alcaldessa que no està sotmès a jurat i votació) un 'Òscar' santcugatenc són els presidents (govern municipal), actuals i substituïts, dels consells de barri del centre històric.

El problema és d'interès dels ciutadans o de manca de ganes del govern municipal que esdevinguin un òrgan de desconcentració i presa de decisions consensuades entre ciutadans i govern?

Per a prova un botó, i us resolc el dubte: la setmana passada es va realitzar un debat, organitzat pel Tot Sant Cugat (en el marc de la programació de debats territorials que entenc que estan esdevenint accions de 'servei públic'), sobre els barris de Sant Francesc, Coll Favà, Can Barata i Can Magí. Estava ple (aquí sí!) de ciutadans que van manifestar les seves queixes i propostes (la majoria). Paraules ciutadanes que restaran en l'oblit i el silenci. De fet, l'àmplia majoria de paraules ni tan sols va tenir resposta per part dels dos membres del govern presents i per exemple (havent-hi un mòdul d'esports definit al debat) ni tan sols va assistir el regidor d'Esports.

Un debat menys i un consell menys, anar passant i que corrin uns mesos pels següent consell de barri del centre històric. Aquest és l'objectiu, no? Aquest vespre de dimecres tenim un altre consell de barri del Centre Est (Avinguda Cerdanyola- Sant Francesc- Coll Favà- Can Magí), ho sabeu?

Espero que el debat de la setmana passada (i potser aquest columna) serveixi per tal que les preguntes que van plantejar els ciutadans es responguin.

Seria un gran sorpresa anhelada.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.