Primer de Maig: recuperem la nostra dignitat


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 1/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui és Primer de Maig. És un dia festiu però sobretot és un dia reivindicatiu. Cal reivindicar més que mai la nostra dignitat. Cal reivindicar un canvi de model productiu amb ocupació de qualitat, estable i amb drets. Cal reivindicar un model de creixement basat en el progrés social, en la creació d'una Renda Garantida de Ciutadania, en la dació en pagament i lloguer social per a les persones que han perdut l'habitatge, en la redistribució de la riquesa col·lectiva amb una reforma fiscal equitativa i progressiva i en la defensa d'uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts.

Cal lluitar contra les receptes dels governs de dretes que ens han imposat per sortir de la crisi. Les polítiques de retallades i privatitzacions d'aquests governs ens porten cap a una societat més desigual, més pobre i més precària i estan destruint avenços que havíem aconseguit gràcies a moltes lluites ciutadanes.

En aquests últims anys hem viscut un autèntic assalt a les institucions públiques per part del poder financer. El programa d'austericidi que ens han imposat es desenvolupa a partir d'un segrest democràtic de les institucions que no té parangó en la nostra història. Per això avui és més necessari que mai la lluita per la recuperació dels nostres drets que passa ineludiblement per recuperar la sobirania popular. Sense sobirania ciutadana no hi ha alternativa econòmica possible. I sense democràcia no hi ha progrés.

Ens estan configurant un nou ordre capitalista i d'aquest nou ordre sorgeix una pregunta amb força: on ha quedat la igualtat en aquest nou ordre? Podem aguantar tanta desigualtat? O com diu el títol de l'últim llibre del Joan Herrera: Quanta desigualtat pot suportar la democràcia?

Per nosaltres hi ha unes quantes alternatives: apostem per la reconversió industrial i per la inversió en educació i cultura i per seguir lluitant per una auditoria del deute per fer front a aquesta injustícia impagable.

És per això que en aquest Primer de Maig hem de participar a les manifestacions convocades arreu del territori pels sindicats i a la nostra ciutat ens sumem a la crida que l'Assemblea pels Drets Socials de Sant Cugat fa per la manifestació d'avui a les deu, que sortirà de davant de davant de la fàbrica Delphi.

Que tinguem sort. Molt bon primer de maig a tots i a totes!

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.