Ni sensibilitat, ni prioritats, ni participació


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 24/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el darrer Consell de Barri de Les Planes, el 14 de maig, l'Ajuntament va portar la proposta de dedicar 10.000 euros dels diners de lliure disposició per disminuir el cost de 27 euros mensuals que han de pagar els pares i mares per cada fill que fa servir l'autobús escolar.

Tothom va estar en contra d'aquesta proposta per dos motius. El primer perquè aquests diners són per manteniment i petites obres de millora del barri. A més, tal com vaig indicar en el mateix Consell existeix, des de fa temps, un informe vinculant de la secretaria general de l'Ajuntament que ho confirma.

El segon també el vaig comentar al Consell dient que l'Ajuntament pot obtenir dels seus pressupostos aquesta quantitat, petita però important per la economia de les famílies. Per exemple, crec que és molt més prioritari aquest tema que els viatges i estàncies fora de la ciutat per promocions personals o per vendre una ciutat 'smart city' irreal.

És un tema de prioritats i de sensibilitat. Per exemple, l'Ajuntament de Rubí, en un cas similar, es farà càrrec del 33% del cost del transport escolar que paguen els alumnes fins a 3r d'ESO.

Un dia després, en el Consell de Barri extraordinari de La Floresta, es presentava als veïns el treball fet conjuntament per els components de La Floresta Parla i els tècnics de l'Ajuntament per establir el criteris i prioritats en l'actuació del nou pla d'asfaltat.

Davant d'un tema tant important, i que afecta a la quasi totalitat dels florestans, vaig obtenir un mes abans el compromís del regidor senyor Pere Casajoana de que l'Ajuntament enviaria una carta a tots els habitatges de La Floresta informant de la importància d'assistir a aquest consell extraordinari. La sorpresa va ser que un 70 per cent dels veïns no havien rebut la carta i la resta l'havien rebut el dia abans del Consell. Més sorprenent va ser l'afirmació del president del Consell, senyor Carles Brugarolas, demanant als veïns que es fessin socis de les associacions de veïns perquè d'aquesta manera sempre estarien informats.

Quan venen les eleccions ens omplen les bústies de promeses i en canvi, en un tema cabdal com aquest, encarreguen la feina a les associacions que prou tenen ja amb sobreviure. És una falta absoluta de respecte i un altre exemple més de la manca de voluntat del nostre ajuntament per potenciar la participació ciutadana.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.