Juanjo González: 'Posades en una balança, les alegries pesen molt més que les desil·lusions'


  • Comparteix:

Després de 29 anys practicant l'esport que ha estat la passió de la meva vida, miro enrera i només veig motius de satisfacció. Des del meu primer partit, quan tenia 12 anys, amb el Ferran Clua, on estava tan emocionat que em vaig recórrer tota la pista sense sentir el xiulet de l'àrbitre que va haver de sortir a perseguir-me perquè m'aturés, fins a la final de copa guanyada el passat diumenge.

Han estat 29 anys d'alegries, també d'alguna desil·lusió quan no s'aconseguien els objectius, i treball i esforç constants, però fets amb moltes ganes. Posades en una balança, les alegries pesen molt més que les desil·lusions.
L'handbol m'ha servit no nomès per passar una estona agradable, envoltat de companys (això si, cada cop més joves). També m'ha servit per alliberar-me dels disgustos de la vida diària, ha estat una vàlvula d'escapament per on s'anava l'energia negativa i molt útil en moments de tristor o estrés. Les endorfines generades per l'organisme quan es practica activitat física milloren l'estat general de l'individu i ens fan més resistent a malalties, ens preparen per enfrontar-nos als reptes quotidians de la vida (exàmens, feina) i augmenta la confiança i l'autoestima, millorant molt la capacitat per relacionar-se amb els altres. L'esport et fa millor persona. No hi ha dubte.
A més, és una bona forma d'ensenyar el valor de les coses. L'esforç no garanteix l'èxit, igual que a la vida. Però gairebé mai tindrem èxit si no dediquem un esforç. I a l'esport, al contrari que a la vida, no hi ha dreceres.
Però tot s'acaba i arriba un punt en que s'ha de passar pàgina i dedicar-se a una altra cosa. Segur que a molta gent se li ha fet eterna la meva presència a les pistes, però a mi aquest anys m'han passat en un moment.


Juanjo González
Jugador del 1r equip



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.