Crisi en xinès significa oportunitat


  • Comparteix:

dani.aguila.aviles

Dani Aguila Aviles


Publicat: el 12/gen/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

No és una definició exacta, però la paraula crisi en xinès bé pot significar oportunitat, de la mateixa manera que també pot voler explicar una sensació semblant al perill. De la crisi se n'ha dit de tot, se n'ha analitzat totes les causes, desenvolupaments, efectes i allò que va més enllà dels efectes. I en el món de l'esport aquests han estat més que palpables. Ara bé, el que fóra bo destacar són les conseqüències que ha provocat la crisi en l'esport amateur, aquell que s'allunya dels galàctics i desorbitats contractes milionaris. I és que en aquest cas, les oportunitats s'han presentat més per als equips que no pas per als jugadors.

ESCOLTA-HO

Ras i curt, aquest argument pot semblar arriscat i precipitat. No obstant això, si mirem les categories mitjanes d'alguns esports trobarem exemples de com s'han nodrit de grans jugadors que no han pogut gaudir d'altes prestacions econòmiques que abans sí tenien. Factors de proximitat, de veterania o d'amor a un club poden ajudar a prendre segons quines decisions, però el cert és que alguns jugadors que encara podrien estar guanyant un bon sou com a semiprofessionals es troben militant a categories en què, en alguns casos, ni es cobra.

Sant Cugat pot il·lustrar alguns d'aquests casos. El Patí Hoquei Club Sant Cugat, per exemple, manté un bloc d'un nivell excel·lent, amb jugadors que perfectament podrien gaudir d'una posició a OK Lliga o que ja hi han estat. Joves promeses, alguns dels quals han estat internacionals en seleccions formatives com Pablo Aguarón, o altres membres que ja van tornar a la disciplina santcugatenca per motius emocionals, clar està, però motivats també per qüestions relacionades amb la crisi, com Pol Carulla, que va prendre el camí de tornada al Patí Hoquei fa més de dos anys després que el seu equip, el CH Cerdanyola, tingués problemes financers.

A la categoria en què milita la UESC, la Copa Catalunya, també s'hi troben tota una sèrie de plantilles que se'ls hi han presentat oportunitats per millorar les seves prestacions. Noms il·lustres de l'ACB com Iván Corrales, Jordi Vallmajó o l'eterna promesa de la Penya i un dels júniors d'or juntament amb els Gasol, Navarro i companyia, Souley Dramé, són rivals ara de l'equip santcugatenc al grup 2 de Copa Catalunya. I a tot això se li ha d'incloure una llarga llista de jugadors que provenen de categories com Lliga EBA, LEB Plata o fins i tot LEB Or.

I un darrer exemple el trobem a la plantilla que ha format enguany el Club Rugby Sant Cugat. Joan Losada és internacional, ha jugat amb la selecció absoluta i podria jugar perfectament a Divisió d'Honor. Ara bé, el projecte del club de la seva vida l'ha atret. D'una manera semblant, Pol Gómez va tornar a l'estiu de Galícia, on disputava la Divisió d'Honor amb el Universidade de Galicia, per tornar a casa amb un projecte atractiu.

Per tot això, la crisi ha donat oportunitats a una sèrie de conjunts que, sense certes circumstàncies i particularitats del moment, potser no haguessin gaudit de plantilles de tanta qualitat. O, dit d'una altra manera, alguns jugadors podrien haver tingut altres opcions, més lucratives. En qualsevol cas, no defugim d'aquesta lectura positiva de la crisi, i guadim-la tots plegats. Perquè, per als aficionats, aquesta situació dóna les oporunitats de veure grans jugadors en acció, i a casa. Encara que sigui per poc temps.

DANI AGUILÀ és redactor d'Esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.