Els límits


  • Comparteix:

rafa.robledo

Rafa Robledo


Publicat: el 18/oct/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Les últimes setmanes hem tingut diverses notícies luctuoses d'esportistes que han sofert el que se'n diu mort sobtada i en tots els casos durant la pràctica d'esports considerats de gran duresa. Pot ser una coincidència en el temps o pot ser que no ens expliquen o no ens n'informen dels factors teòrics, que fan que la mort sobtada durant la pràctica d'un esport tingui més percentatge de ser possible.

Jo pregunto, algú n'ha sentit parlar o millor dit, sap el que vol dir la paraula límit? I és que ja fa temps que se'ns entabana, als soferts ciutadans, amb afirmacions com que l'esport allarga la vida, dóna més qualitat de vida, el sedentarisme és dolent, etc. Tot això es cert, però de quina manera?

L'esport amb mesura és bo a totes les edats de la nostra existència però igual que un got de vi negre al dia, durant les menjades, sembla que va bé, també sembla que fotres l'ampolla sencera no ho és tant d'interessant.

Aquí podríem establir o reivindicar quelcom com la teoria dels límits. És a dir, on és el punt on ja no és tan bona la pràctica d'un esport? Tothom pot fer esport al mateix nivell? Ens hem d'emmirallar en els esportistes d'elit? Fem esport per afecció i/o salut o més induïts pel màrqueting de grans empreses del sector? Diners, negoci, més diners.... (sempre igual).

Tornant als límits, tot el que ens envolta ens fa creure que l'infinit és el concepte intrínsec en la nostra existència i resulta que la nostra vida té un límit, ben curt per cert, el planeta Terra és un espai limitat, els recursos no són infinits, són limitats. Per dir-ho d'una altra forma és com un magatzem que per més gran que sigui la seva capacitat s'acaba, ja tenim el límit.

Com deia aquell, l'únic infinit és l'estupidesa humana.

RAFA ROBLEDO és president de la Unió Ciclista Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.