De Sant Jordi a la urbanització de Mira-sol


  • Comparteix:

Vaig trobar a faltar la llibreria Mythos en el primer Sant Jordi després del seu tancament, aquestes línies volen posar lletra al sentiment de molts petits comerços que estan tancant, la meva rosa escrita va per ells. La plaça Octavià (la del Monestir, com se sentia molt pel carrer 'comercial', el Santa Maria) estava plena a besar de llibres, roses i persones. M'atreviria a dir als partits polítics que hi eren presents que no regalin roses... Crec que fer competència als col·legis, instituts i Caus no té massa sentit. Ells ho fan per finançar-se el viatge de fi de curs o altres actuacions.

Ahir va ser un dia completet, em vam fer una entrevista a Televisió de Sant Cugat, mitjà local privat que (com tots) va tirant, entenc, que amb dificultats.

Tot seguit vaig anar a l'IES Leonardo Da Vinci. Allà professors i alumnes van organitzar un debat al voltant de la independència de Catalunya o, potser millor dit, del model d'encaix o relació entre Catalunya i Espanya. Vam ser presents representants de PSC, ICV, PP, ERC, CUP i l'amic Arcadi Oliveras. Com veieu CiU no va creure convenient anar a l'institut santcugatenc, allà cadascú.

Va ser un debat molt enriquidor. Van sortir aspectes de debat interessants plantejats pels joves sobre la qüestió, també sobre la defensa de l'ensenyament públic i sobre la immersió lingüística. Aspecte, aquest darrer ,que tenia un molt ample consens a la sala (professors, alumnes, representants polítics)tots menys la ja habitual postura (no parlo de sexe, evidentment) del PP. En broma li vaig comentar al seu portaveu que era benvingut a un institut públic, suposo que la darrera vegada va trepitjar un centre d'ensenyament públic va ser quan les eleccions.

Canvi de terç , el dilluns a Mira-Sol va tenir lloc el Consell del barri. Entre altres coses un dels temes fonamentals va ser la urbanització del sector de la Capella de Sant Joan. Encara recordo cartells electorals de l'any 2003 de l'alcalde Recoder (quan era alcalde i quan feia declaracions) on el ja famós 'urbanitzarem els districtes abans de 2007' ja esdevé una broma de mal gust i també una constatació de com s'obliden les promeses electorals.

Una de les zones més antigues de Mira-sol serà la darrera en urbanitzar-se, i el pagament de les contribucions especials arriba en un moment de crisi econòmica, manca de finançament bancari i atur.

Em sumo a les demandes d'exploració de noves subvencions d'ens supramunicipals i alhora demano al govern municipal (CiU) que explori la possibilitat de donar suport, mitjançant aval, en els crèdits bancaris que permetin fer front a les contribucions. Com tothom sap, el nostre Ajuntament ja ho ha fet en algunes ocasions en entitats culturals i ciutadanes, aspecte que considero positiu i que podria obrir una nova via.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.