Ràdio Sant Cugat torna a emetre 'Per tu', l'espai mensual del Taller Jeroni de Moragas

Els membres del programa ens conviden a veure com preparen l'espai i ens expliquen què significa la ràdio per a ells


  • Comparteix:

L'espai de ràdio 'Per tu', produït i locutat per persones amb discapacitat intel·lectual del Taller Jeroni de Moragas, torna a emetre's un cop al mes a Ràdio Sant Cugat. El programa es va deixar d'emetre fa nou mesos, a causa de la Covid-19. El primer programa es va poder sentir aquest passat 3 de desembre en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i les persones integrants del taller de ràdio ja preparen el nou programa que s'emetrà properament. L'emissió del programa serà mensual i es podrà escoltar a la 91.5 FM.

Cugat Mèdia va assistir a una de les reunions de preparació del pròxim espai de ràdio 'Per tu'. A causa de les circumstàncies actuals, el programa es prepara i es grava a les instal·lacions del Taller Jeroni de Moragas, i s'emet posteriorment Ràdio Sant Cugat a la 91.5 FM. Els integrants de l'espai ens expliquen que aquell programa se centrarà en La Marató de TV3 2020 -del 20 de desembre-, que aquest any va donar suport a la investigació de la Covid-19. La reunió en què participem té com a objectiu escollir una de les cançons de La Marató 2020 per posar-la al programa.

L'Anna Montoya, participant del taller de ràdio, explica que fer el programa la fa sentir "feliç". Un altre integrant, en Ramon Pascual, explica com viu la ràdio: "Em llevo escoltant la ràdio i me'n vaig a dormir escoltant la ràdio". Tots els participants ens confirmen que volen continuar fent ràdio i que escoltar el seu programa a Ràdio Sant Cugat els fa sentir importants, com diu en Joan Mestre: "Em fan sentir com un presentador de veritat".

La Núria Martínez, monitora i codirectora del programa, coordina el programa amb el seu company Sergi Romero. La codirectora explica que comencen la preparació del programa amb una pluja d'idees i que, un cop es posen d'acord, i, durant un mes, treballen les seccions i les temàtiques, així com la tria de cançons. Martínez ens explica la importància del taller de ràdio per als integrants en l'àmbit emocional: "Jo penso que és un espai on els nois poden expressar tot allò que moltes vegades no tenen l'oportunitat de dir". Romero afegeix que "no hi ha paraules per descriure el que representa veure a una persona que ha estat tot el mes duent a terme [la preparació del programa de ràdio], i seu sentiment i la seva emoció [un cop l'escolten en directe a Ràdio Sant Cugat]".

Orquestrat pel responsable del programa i director tècnic del Taller Jeroni de Moragas, així com per Martínez i Romero, són molts els usuaris del Taller que actuen com a guionistes, productors i locutors: Angel Martí, Joan Mestre, Ana Montoya, Míriam Rué, Estrella Soria, Ana Maria Pelao, Ramon Pascual, Roger Roca, Alba Sánchez, Eva Bertran,Tadeo Camacho, Rosario Crispin, Lupe Villavicencio, Adriana Cambra, Arnau Cambra i Mateo Ortiz.




Núria Martínez

Jo penso que és un espai on els nois poden expressar tot allò que moltes vegades no tenen l’oportunitat de dir. Sobretot busquem notícies d’actualitat, parlem de temes que a ells els interessen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.