El parc de Collserola alerta de l'augment de l'agressivitat dels senglars


  • Comparteix:

Els senglars estan cada vegada més habituats als humans / Foto: Consorci de Collserola

Els senglars estan cada vegada més habituats als humans / Foto: Consorci de Collserola

El Consorci del Parc Natural de Collserola demana precaució en el cas de trobar senglars als boscos de la serra. El consorci alerta que els animals s'estan tornant cada vegada més 'exigents' i que poden arribar a 'ser agressius' per obtenir el menjar. A més, han 'perdut la por a les persones' i es mouen amb freqüència per zones habitades.

Per això, el parc recomana no apropar-se als animals i no tocar-los, ja que hi ha risc de mossegada o envestida. Pel que fa al menjar, aconsella no donar aliment als senglars i tenir controlades en tot moment les bosses per evitar que s'hi acostin. El parc addueix que recentment s'han produït 'incidents' amb aquests animals, que es troben en una densitat 'molt per sobre' de la desitjable a la serra.

El consorci distingeix entre tres tipus de senglars: els salvatges, que fugen de la presència humana, els semihabituats, que mengen al bosc però ocasionalment poden acostar-se a zones urbanes, i els habituats, que es mouen sempre per zones urbanes i mengen gairebé sempre de l'home.

Aquesta alerta coincideix amb la de la Generalitat, que la setmana passada avisava del perill dels senglars de provocar accidents de trànsit. A Sant Cugat, el ple va apostar l'octubre passat per la unió supramunicipal per afrontar els problemes que genera l'animal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.