Els gens de la metamorfosi dels insectes, clau en l'estudi del càncer, al pòdcast 'El Pou'

L’estudi, publicat a 'eLife', està liderat per l’Institut de Biologia Evolutiva de la UPF i Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona


  • Comparteix:

Un estudi demostra que els gens de la metamorfosi dels insectes poden ajudar en la investigació de càncer en humans. L’estudi, publicat a 'eLife', està liderat per l’Institut de Biologia Evolutiva de la Universitat Pompeu Fabra i Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i ha revelat que el gen Chinmo és responsable d’establir l’estadi juvenil en insectes. El treball també confirma que els gens Br-C i E93 tenen un paper regulador en la maduresa dels insectes. Els resultats de la investigació, realitzada amb la mosca de la fruita i la panerola, descobreixen que aquests gens s’han conservat al llarg de l’evolució dels insectes. Aquests gens, que també estan presents en els humans, actuen com a promotor i com a supressor, respectivament, de processos cancerígens. En parlem amb un dels autors de l’estudi, l’investigador en biologia de l'Institut de Recerca Biomèdica, Jordi Casanova.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.