Descobreixen els gens que acceleren l'esclerosi múltiple, al pòdcast 'El Pou'

Quatre investigadors del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) participen en un estudi internacional publicat al 'Nature'


  • Comparteix:

L'esclerosi múltiple és una malaltia en què el sistema immunitari ataca el cervell i la medul·la espinal, la qual cosa es manifesta amb episodis o brots amb un augment dels símptomes limitat en el temps, i que també condueix a una degeneració de les neurones a llarg termini. En alguns pacients l'evolució és molt més ràpida i greu i en altre és més lent, però per què? Un estudi publicat a la revista científica 'Nature' explica com hi ha dos gens concrets relacionats amb una progressió més ràpida de l'esclerosi múltiple. En el treball, liderat per la Universitat de Califòrnia - San Francisco i la Universitat de Cambridge, han participat també quatre investigadors del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat). Parlem d'aquest estudi amb un d'ells, el doctor Manuel Comabella.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.