L'ús dels rellotges intel·ligents per prevenir els ictus, al pòdcast 'El Pou'

La investigació l'ha liderat el grup de Recerca en Ictus del VHIR en col·laboració amb l'Hospital Joan XXIII i l'Hospital de Girona Dr. Josep Trueta


  • Comparteix:

La detecció precoç dels ictus és una de les tasques principals dels investigadors en aquest camp. Es calcula que una de cada 6 persones patirà un vessament cerebral en algun moment de la vida, i amb l’augment de l’esperança de vida, el risc està augmentant. Un estudi liderat per la Vall d’Hebron ha analitzat l’ús dels rellotges intel·ligents per detectar de forma precoç fibril·lacions auriculars, el tipus d’arrítmia més comú i que augmenta fins a cinc vegades el risc de tenir un ictus. Els resultats, publicats a la revista ‘Sensors’, mostren que aquests rellotges podrien ser una eina útil complementària a l’atenció mèdica en el seguiment de pacients hospitalitzats després d’un ictus per evitar que es repeteixi. El treball ha estat liderat pel grup de Recerca en Ictus del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) en col·laboració amb l’Hospital Universitari Joan XXIII i l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. En parlem amb el líder d’aquesta investigació, el doctor Jorge Pagola.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.