La llet materna pot permetre la detecció precoç del càncer de mama, al pòdcast 'El Pou'

Els resultats de la investigació del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) s'ha publicat a la revista 'Cancer Discovery'


  • Comparteix:

Una biòpsia líquida de llet materna podria ser útil en el futur per al diagnòstic precoç del càncer de mama. Aquest és el descobriment que han fet un equip d'investigadores i investigadors del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que han comprovat que la llet materna de les pacients amb càncer de mama diagnosticades durant l'embaràs o el postpart conté ADN tumoral circulant que podria servir per diagnosticar el tumor en etapes primerenques en el futur. Els resultats d'aquesta investigació, que s'ha publicat a la revista 'Cancer Discovery', són fruit de la preocupació d'una pacient amb càncer de mama de transmetre la malaltia al seu nadó durant la lactància i de la solidaritat de diverses iniciatives de mecenatge i beques que donen suport a la investigació. En parlem amb la líder de la investigació, la doctora Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i del Grup de Càncer de Mama del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO).

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.