Els efectes de les substàncies químiques en els fetus de les embarassades, al pòdcast 'El Pou'

Un estudi d'ISGlobal mostra com l'exposició prenatal aquestes substàncies està relacionat amb un augment accelerat de l'Índex de Massa Corporal (IMC)


  • Comparteix:

L'exposició de les mares embarassades a substàncies químiques ambientals es relaciona amb canvis en el creixement dels seus fills. Aquesta és la conclusió d’un estudi liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) fet a 1.911 mares i als seus respectius fills i filles. Els resultats, publicats a la revista ‘Environmental Health Perspectives’, mostren que l'exposició prenatal a algunes d'aquestes substàncies químiques ambientals, també anomenades disruptors endocrins, i les seves mescles està relacionada amb un augment accelerat de l'Índex de Massa Corporal (IMC) des del naixement fins als nou anys. Per parlar-ne tenim a Nuria Güil, investigadora d'ISGlobal i segona autora de l'estudi.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.