El futur Teatre de la Unió, al 'Molta Comèdia'

Eduard Jener també commemora el món de la ràdio en la setmana de celebració del Dia Mundial de la Ràdio


  • Comparteix:

David Pujol, Ferran de Juan, Eduard Jener i Pep Ordóñez durant el programa Molta Comèdia / Foto: Cugat Mèdia

David Pujol, Ferran de Juan, Eduard Jener i Pep Ordóñez durant el programa Molta Comèdia / Foto: Cugat Mèdia

David Pujol, president de la Societat Coral La Unió Santcugatenca i Ferran de Juan, vicepresident, visiten el programa per exposar la seva posició amb relació al Teatre de la Unió que finalitzaran dins d'aquest any 2024. Pujol declara que des del principi de les negociacions i la creació del Consorci format per l'Ajuntament i l'entitat, els estatuts preveuen la gestió directa i indirecta de l'espai i la formació d'un consell general per determinar programacions i que les companyies de teatre amateur de la ciutat o produccions generades des de Sant Cugat tinguessin preferència. També manifesta que des del juliol de 2019, quan la seu va quedar enllestida es confirmà que seria un equipament cultural de referència a la ciutat i la previsió d'acabar les obres l'any 2020, però, contràriament al previst el desembre d'aquest any 2020 es comunica, per part de l'anterior govern, la necessitat legal per inviable de dissoldre el consorci. El desembre de 2023 el ple municipal aprova els plecs per licitar la gestió del futur teatre i l'ajuntament continua manifestant que el control de la Sala Clavé i Teatre, seran a càrrec d'un Consell derivat del mateix Ajuntament.

ESCOLTA-HO

Ferran de Juan, coordinador de la Taula de Teatre del Consell de Cultura i membre de la Cia. Fila Zero, explica amb Pep Ordoñez, de la Cia. deXoc Teatre, les darreres reunions de la Taula que han derivat amb l'anul·lació de la celebració del Dia Mundial del Teatre, que es feia des de l'any 2014, aquest any amb "·El drapaire" original de Trini Escrihuela i Pilar Almendros, estrenada l'any 1992 pel Grup de Teatre Espiral de Valldoreix, a causa de la negativa de representants de l'àmbit cultural municipal d'aixoplugar aquesta obra pel contingut de tres de les escenes considerades inapropiades en l'actualitat el que ha fet que de les 9 companyies que participaven en la celebració, una majoria hagi decidit anul·lar les dues representacions previstes.

En la seva homilia Eduard Jener fa un homenatge a la ràdio, aquesta setmana que s'ha celebrat el Dia Mundia creat per la Unesco, per la seva funció de portar a les cases el teatre i la música en les diverses formes i estils i amb les primeres paraules de Maria Sabater des de Ràdio Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.