La llarga trajectòria de Jaume Pla, al 'Molta Comèdia'

Pla és l'actor més gran de Catalunya en actiu, amb 96 anys acabats de fer


  • Comparteix:

L'actor més gran de Catalunya en actiu, Jaume Pla i Pladevall, visita el programa dos dies després d'haver complert els 96 anys per parlar de tota la seva trajectòria teatral. També està acompanyat de l'actor, dramaturg i professor de teatre, Ignasi Roda, que participa des de fa molts anys en la representació de l'obra d'Anton Txékhov 'Un prometatge', que tornaran a fer a l'Ateneu el dissabte dia 15 de juny, amb la col·laboració d'Anna Pou. Una divertida, irònica i emotiva obra d'un dels autors més reconeguts de la història del teatre que, segons ens expliquen, aquell dia es compliran 500 vegades que Pla l'ha representada des de la primera al Fòrum Vergés de Barcelona l'any 1959 quan tenia 31 anys.

ESCOLTA-HO

Després d'explicar el seu pas per diferents grups alternant la vida professional com a directiu d'empreses de perfumeria i la seva presència continua en el teatre professional i amateur, Pla rep la trucada de Dolors Vilarasau, directora teatral i presidenta de l'Associació Amics de Pedra i Sang i de les Lectures a la Fresca. Tots dos comenten com Pla va fer el personatge de l'Abat Biure els 10 primers anys d'aquesta obra de Josep Maria Jaumà convertida en una fita tradicional del Nadal de la ciutat.

També participa via telefònica Trini Escrihuela, cofundadora i directora del Grup de Teatre Espiral de Valldoreix amb qui Pla ha col·laborat en moltes ocasions i l'actor Joan Berlanga que va ser, com ell, protagonista de 'Pedra i Sang' en el paper de Berenguer de Saltells el seu assassí que, com es veu, no va aconseguir matar-lo de veritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.