Sant Cugat dóna suport a la primera via verda de Barcelona


  • Comparteix:

La primera via verda de Barcelona creuarà Sant Cugat. Es tracta d'un projecte que promou la mobilitat sostenible i que aprofita els antics traçats ferroviaris per convertir-los en circuits oberts a persones i tot tipus de vehicles sempre que no siguin motoritzats.

El camí verd del Vallés (nom que se li ha donat a la primera via verda de Barcelona), és una oportunitat única per promoure la mobilitat sostenible al Vallés. Sant Cugat és un dels ajuntaments que ha donat ple suport al projecte, juntament amb els ajuntaments de Rubí, Cerdanyola, Sabadell i Sant Quirze.
Des de la plataforma de Ciutadants pel Camí Verd s'està treballant per recollir firmes i 90 entitats ja els han fet arribar el seu suport.
El camí verd del Vallés, però, no és un projecte pionner al món. Neix amb l'aval de l'èxit d'aquestes vies verdes a Europa i, sobretot, l'aval dels tres camins verds de Girona. El president de la plataforma Ciutadants pel Camí Verd del Vallés, Ramon Andreu assegura que aquestes vies tenen grans beneficis.

Ramon Andreu

Europa està plena d'aquestes vies i a Girona els camins verds han tingut molt d'èxit


La prohibició de circular vehicles motoritzats no és l'únic tret diferenciador d'aquestes vies. L'accessibilitat per cadires de rodes, la seguretat i els espais verds són altres de les característiques.

Ramon Andreu

La via verda és un camí sense gaire desnivells que facilitarà l'accessibilitat de la gent amb cadires de rodes


A hores d'ara el projecte, amb les 12mil firmes de suport està a la Generalitat. Cal només esperar que els polítics es concienciïn i aprovin la primera via verda de Barcelona, el Camí Verd del Vallés



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.