Consells pels pares del psicòleg Josep Marí


  • Comparteix:

La manca de valors tan socials com personals dels nens i educar als fills perquè aconsegueixen un autocontrol emocional. Aquestes són les dues conclusions de la conferència 'Ser només pares' de Josep Marí, psicòleg del CAR. de la 2a xerrada del Pla de Formació d'entitats esportives.

La 2a xerrada del Pla de Formació per a entitats esportives ha estat tot un èxit. Prop de 80 persones han sortit molt satisfets tan de la temàtica com de la conferència del ponent, el psicòleg del CAR, Josep Marí.
El tema "Ser només pares" on Marí ha exposat la necessitat que els pares prenguin consciència del seu paper com a pares de nens esportistes. Marí creu que el veritable problema és la manca de valors que tenen els nens, tan socials com personals, que provoquen certes actituds negatives als camps. Escoltem com ho explica Josep Marí.

Jordi Marí

Els nens necessiten més valors per saber que és el que està bé i el que està malament


Marí ha classificat els pares en diferents categories segons la seva actitud i comportament. Estan els desinteressats, aquells que no s'impliquen gaire en l'esport dels seus fills, però no per això vol dir que no els interessi. Contràriament, estan els pares-entrenadors, que són aquells que van als partits i comencen a donar instruccions als seus fills com si fossin el tècnic. I per últim estan els pares-RAC. aquests, Marí els va comparar amb l'assistència en carretera les 24h, són aquells pares que s'impliquen tant que volen organitzar-ho tot, des de tenir la bossa de la roba del nen preparada, fins a coordinar la resta dels pares per repartir-se qui anirà als desplaçaments. Amb aquesta darrera categoria s'identifica el regidor d'esports, Xavier Cortés, qui ha assegurat que ha prés bona nota de tot el que s'ha dit a la conferència.

Xavier Cortés

Personalment m'identifico amb els pares-RAC, aquells que ho volen organitzar tot


La conferència organitzada per la UESC, és la segona del Pla de Formació d'Entitats Esportives, i la primera dins l'activitat "Formació a la carta". Una Branca d'aquest Pla de Formació que pretén personalitzar les ofertes formatives. Per la seva banda, el president de la UESC, Valentí Feixas, es va mostrar molt satisfet per l'èxit de la xerrada i es va mostrar animat per seguir organitzant, des de l'entitat, més xerrades formatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.