La Carta Ètica de SantCugatCreix posa l'accent en nou valors


  • Comparteix:

SantCugatCreix presenta la Carta Ètica

SantCugatCreix presenta la Carta Ètica

La Carta Ètica de l'Associació SantCugatCreix parteix d'un principi bàsic comú a les tres entitats que la formen, l'aposta per la base i la formació. El document posa l'accent en nou valors a partir dels quals s'han elaborat diferents decàlegs adreçats als diferents grups implicats en un club. La carta i el programa d'activiats per sensibilitzar esportistes, tècnics, pares i directius s'ha presentat aquest dimarts a l'ajuntament.

La principal font d'inspiració a l'hora de crear la Carta Ètica de SantCugatCreix ha estat, segons Carme Ponte, una de les responsables de la seva elaboració, la de l'escola Pallavolo Anderlini i la del Club Rugby Sant Cugat. Tenint present que els tres clubs prioritzen la base dels seus clubs, des del punt de vista de la formació de persones i esportistes, la carta aposta per nou valors: respecte, compromís, solidaritat, treball en equip, confiança, esforç, perseverança, responsabilitat i humilitat. A partir d'aquests valors s'han elaborat diferents decàlegs per a esportistes, tècnics, pares i directius.

Per a Carme Ponte, que subratlla com a valor principal el del respecte, ara l'important és que els joves es facin seves aquestes normes de conducta.

Carme Ponte

Com a valor destacaria el del respecte i també destacaria la importància que té que els joves coneguin i treballin aquestes normes de comportament.


Amb la Carta Ètica, SantCugatCreix s'ha dotat d'una eina que vol servir també altres entitats que puguin estar interessades i adherir-se, com ha manifestat el president de l'associació, Albert Salarich, que ha avançat les activitats previstes per al 2015 per donar-la a conèixer. Per treballar i materialitzar aquest programa d'activitats que consta de xerrades, un concurs de dibuix i una exposició entre altres, SantCugatCreix compta amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, Paidos, EsadeCreapolis i l'Ajuntament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha encoratjat les tres entitats a seguir treballant en aquesta línia, ha remarcat l'importància que això té per a la ciutat.

Mercè Conesa

Ho valorem moltíssim perquè implica una voluntat de consolidar una cultura ètica no només en l'esport sinó també en l'exercici de la ciutadania.


La presentació s'ha fet a la sala de plens de l'ajuntament davant la presència de jugadors, tècnics i directius de les tres entitats, Volei Sant Cugat, Rugby Sant Cugat i Patí Hoquei Club, així com d'altres respresentants de Paidos i l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.