El santcugatenc Albert Villaroya pujarà dues muntanyes de 8.000 metres en poques setmanes i sense oxigen extra

Forma part de l'expedició The Attitude Team, on hi ha cinc alpinistes més, que s'han preparat físicament tots a Sant Cugat


  • Comparteix:

Albert Villarroya és el primer per la dreta / Foto: Cugat Mèdia

Albert Villarroya és el primer per la dreta / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Albert Villarroya i quatre alpinistes més integren el projecte The Altitude Team. L'objectiu d'aquest equip és fer sense oxigen suplementari dos cims de més de 8.000 metres, el Gasherbum 1 i el Gasherbum 2, a l'Índia i el Pakistan respectivament. L'expedició té previst fer els dos cims entre mitjans de juliol i l'agost. El centre especialitzat santcugatenc de fisioteràpia Invisible Training ha donat suport a l'expedició amb la preparació física del projecte.

Albert Villarroya és un santcugatenc de 25 anys amb àmplia experiència en el món de l'alpinisme al Mont Blanc, l'Acongaua o el Cervi. Villarroya afronta aquest repte amb Ferran Pérez, Ignasi Sala, Lluís Cortadellas i Gonzalo Fernández, tot i que només ell, Sala i Pérez intentaran fer els dos cims.

L'arribada per aclimatar-se està prevista per a la primera setmana de juliol. Si les finestres de temps ho permeten, l'expedició té previst fer els dos cims entre la tercera setmana de juliol i l'agost. Albert Villarroya explica que viuen "un moment d'estrès" perquè cal preparar tot molt bé, però "amb moltes ganes d'assolir els objectius. Villarroya ressalta que es veuen "capacitats" i "molt ben preparats" per aquesta aventura.

El Gasherbrum 1 o K5 és l'onzè cim més alt del món i el Gasherbrum 2 o K4 ocupa la tretzena posició.




Albert Villarroya

Ens veiem capacitats per al repte., Portem molts anys entrenant.

Albert Villarroya

A nivell de muntanya i psicològic ens sentim més que preparats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.