L'Escola Collserola de Sant Cugat corre contra la leucèmia infantil

El centre educatiu ha recollit diners per la investigació contra la malaltia amb una cursa solidària


  • Comparteix:

Un moment de la cursa / Foto: Escola Collserola

Un moment de la cursa / Foto: Escola Collserola

L'escola Collserola s'ha adherit a la fundació Uno entre Cien Mil amb la cursa 'La vuelta al cole', una iniciativa solidària per recaptar diners per a la investigació de la leucèmia infantil. La comunitat educativa es va engrescar per tirar endavant la proposta arran que un infant del centre està patint la malaltia.

Els companys de l'infant afectat van plantejar-se una pregunta: "Què li passa al nostre amic?". A partir d'aquí, juntament amb el tutor del grup, Marc Combellack, els alumnes van iniciar un treball de camp. "Vam cercar què és la leucèmia, en què consisteix, què li passa al cos quan es contrau, etc.", explica el mestre. Un cop realitzada la recerca "van anar classe per classe explicant i fent difusió del que havien après".

"És una escola on les famílies són molt solidàries i els hi va semblar una iniciativa molt positiva que, a més, va molt en línia al nou currículum, on treballem la ciutadania i els valors", ha explicat Combellack. Aquesta és la primera convocatòria que fan al respecte, on han volgut prioritzar el paper dels infants, però de cara a l'any ja es planeja "organitzar una altra proposta solidària per incloure les famílies, ja que la seva resposta ha sigut molt positiva", ha apuntat el professor.

Sorpresa, acompanyament i agraïment

Tot aquest moviment va començar quan un dels infants del centre va ser diagnosticat amb leucèmia. Els pares de l'infant estan profundament agraïts per tot el suport que han rebut des de l'escola. "S'han implicat moltíssim; sabem que en altres escoles no és així i al final depèn molt de qui tinguis a l'altra banda donant-te suport, i, en aquest cas, les persones del Collserola ens han acompanyat en tot moment", ha declarat el pare de l'infant afectat.

Tot just fa un any van rebre el diagnòstic de la malaltia. "Ha estat absoluta casualitat que la data coincidís amb la cursa solidària, i malgrat tot, estem de celebració perquè és un dia que no podrem oblidar mai", ha dit el pare. I és que l'escola no deixa de sorprendre'ls: la setmana passada van saber que tot l'alumnat estava organitzant aquesta iniciativa per fer costat al seu fill. "Va ser una sorpresa i, malgrat que estem vivint una situació molt dura, quan veus que la gent del voltant s'implica tant emociona, no hi ha paraules", ha agraït.



Pare del nen afectat

Des del primer moment l'escola ha posat molt de la seva part. Les primeres setmanes que van ser les més complicades, el professor, el Marc, ens va portar els deures, fins i tot una pancarta que havien fet a l'escola. S'han implicat moltíssim i sabem del cert que per desgràcia no és així a totes les escoles.

Marc Combellack

L'equip de mestres ens vam trobar per casualitat amb la fundació Uno entre Cien Mil. Arran d'això vam ajuntar aquesta iniciativa amb el neguit dels infants i des que va sorgir, hem anat molt ràpids. Va començar tot plegat fa dues setmanes i mitja, i hem anat de bòlit, però ha valgut molt la pena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.