Les AFA reclamen 'reactivar' l'OMET i marcar el rumb de les polítiques municipals d'esport escolar

TeamPartners avança que la concessió del nou servei de l'oficina entrarà en funcionament al gener de 2024


  • Comparteix:

Alemany, Illa, Requeno i Roca, al debat  / Foto: Cugat Mèdia

Alemany, Illa, Requeno i Roca, al debat / Foto: Cugat Mèdia

La Coordinadora d'AFA reclama a l'Ajuntament que 'reactivi' l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) perquè recuperi un esplendor 'que s'ha deixat morir'. Per a la presidenta de la coordinadora, Carme Roca, és imprescindible actualitzar el model de l'oficina, amb una clara aposta per l'esport escolar, i preservar-lo per evitar 'les pressions del clubs per federar'. Roca ha dit això en el primer dels debats que organitza SantCugat Creix sobre l'esport a Sant Cugat, tot subratllant que és imprescindible que l'Ajuntament marqui clarament el rumb de les polítiques municipals en esport escolar. Més prudent ha estat Xavi Requeno, gerent de Teampartners, gestora de l'OMET, que ha afirmat que cal que Ajuntament, escoles, famílies i esport federat 'estiguin alineats' en el model d'oficina que necessita Sant Cugat. Requeno ha afegit que en l'evolució de l'OMET tindrà un paper important l'entrada en vigor, al gener de 2024, de la nova concessió del servei, que pivotarà en una gestió directa on l'Ajuntament tindrà més responsabilitats.

La representant de les AFA, Carme Roca, no s'ha mossegat la llengua a l'hora d'assenyalar la pressió dels clubs esportius per federar els alumnes i proposa que no es federi fins a 1r d'ESO. El debat '"OMET, model obsolet?" de SantCugatCreix també ha aportat la visió de clubs esportius com la del Club Volei Sant Cugat i el seu director tècnic esportiu, Toni Alemany, que ha replicat que l'alta demanda de l'esport federat "és una realitat" i que calen mecanismes per dotar "de major formació els monitors i tècnics de l'esport escolar".

Els assistents al debat, celebrat a l'hotel El Sant Cugat, han conegut l'experiència de model esportiu de l'Ajuntament d'Igualada amb una forta creença en la pràctica poliesportiva. La seva regidora, Patrícia Illa (Junts), ha posat en valor la feina de l'OMET i ha afirmat que cal que s'adapti a les necessitats actuals.

L'exdirector de l'OMET i gerent de la gestora de l'oficina, Xavier Requeno, ha explicat a Cugat Mèdia que el model de l'OMET és singular en la seva aposta per la pràctica esportiva universal i la preservació de l'esport escolar per davant dels interessos de l'esport federat. Requeno assegura que la ciutat i els agents implicats han de decidir si aquest model és el que més satisfà les demandes d'una ciutat com Sant Cugat.

També ha subratllat que la recuperació del Pla Estratègic de l'Esport, aprovat per ple al 2016, seria una bona manera de dotar-se d'una eina per comparar a dia d'avui quin és el pols de l'esport escolar i l'OMET. L'horitzó de l'OMET, ha dit Requeno, també vindrà influït per la posada en marxa de la nova concessió del servei que entrarà en funcionament al gener de 2024 en forma de gestió directa.

El proper debat de SantCugatCreix, 'Model esportiu: promoció, formació i elit', serà al desembre. El debat d'avui ha comptat amb més de 60 assistents i ha anat moderat pel periodista esportiu Àlex López. La sessió ha comptat amb la presència del segon tinent d'alcaldia Bernat Picornell, l'expresident de SantCugatCreix i regidor d'Empresa, Albert Salarich, els regidors del PSC Jose Gallardo i Pilar Gorina.




Xavi Requeno

No seré jo qui digui si aquest model és el millor o el pitjor. Però estar clar que genera controvèrsia. Però perquè un model sigui d'èxit tothom ha d'estar alineat.

Carme Roca

El model de l'OMET no està obsolet. Cal actualitzar-lo perquè és prou bo i això salta a la vista perquè teni molta gent practicant esport escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.