Paula Ramírez, una artista daurada forjada en aigües santcugatenques

La de Sant Cugat ha estat rebuda per l'Ajuntament després de proclamar-se campionar del món per equips en natació artística al Mundial de Fukuoka


  • Comparteix:

La santcugatenca Paula Ramírez exhibeix la medalla d'or aconseguida al Japó / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

La santcugatenca Paula Ramírez exhibeix la medalla d'or aconseguida al Japó / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

Un ritme flamenc fusionat amb música japonesa va inundar la piscina del Marine Messe de Fukuoka el juliol passat per donar pas a una coreografia aquàtica que va alçar a la nedadora santcugatenca Paula Ramírez i a les seves set companyes al cim més alt del món. 'Olé Fukuoka' és el nom de la rutina amb què Ramírez es va proclamar campionar del món per equips en natació artística al mundial del Japó, un fet històric que retornava al conjunt espanyol a la cúspide 10 anys després. Aquesta medalla d'or ha fet un llarg viatge i, tres mesos més tard, ha arribat al ple de l'Ajuntament aquest dilluns en el reconeixement que el consistori ha fet a la santcugatenca pels seus èxits.

Un triomf que s'ha construït a base d'esforç i d'haver excel·lit en el nou sistema de puntuació a la natació sincronitzada. "Ara has de dir als jutges què faràs a la coreografia i, si demostres que ho pots fer, et pots convertir en campiona del món", ha explicat Ramírez durant la seva intervenció a l'acte. Saber trobar aquest equilibri a l'hora de dissenyar una rutina, però, amaga una disciplina estricta. "Aquest cap de setmana hem estat entrenant de 9 h del matí a 19.15 h de la tarda, ho estem donant tot", ha apuntat la santcugatenca, que entre cella i cella es fixa un objectiu: classificar-se per als Jocs Olímpics de París en el Mundial de Doha de febrer, que té caràcter preolímpic, després de deixar enrere un 2023 gloriós amb dos ors europeus i el mundial.

En un retorn a la seva antiga professió, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha liderat el torn de preguntes i ha preguntat a Ramírez què els diria a les futures nedadores "que volen ser com la Paula". "És un esport molt dur, que ocupa el cor, el cervell i el cos. El que m'ajuda és gaudir de tot, passar-ho bé als entrenaments i recordar que és un joc, una manera de divertir-se", ha contestat la santcugatenca, que ha recordat que "es pot ser perfeccionista, però passar-ho bé".

A la recepció de l'Ajuntament també hi ha estat convidat el director del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, Ramon Terrassa, ja que el CAR és la seu del projecte de la federació catalana i espanyola de natació artística. Terrassa ha posat en valor "el treball en equip" del conjunt espanyol i la seva "capacitat de resiliència quan les coses van maldades". També ha tingut paraules directament per a la santcugatenca. "Paula, ets un exemple personal de sacrifici i d'èxit. Vas entrar pensant que volies ser la millor del món i has fet el que feia falta per ser-ho".








Paula Ramírez

Ho estem donant tot. Tinc tota la meva energia positiva perquè jo ho veig possible. Veig possible la classificació i guanyar una medalla.

Josep Maria Vallès

El que hem de celebrar és la teva trajectòria, això no s'aconsegueix perquè sí.

Ramon Terrassa

Ets un exemple personal de sacrifici i èxit. Vas entrar al CAR com entren els esportistes que després tenen èxit: volent ser la millor del món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.