El millor fisioculturisme del món té nom santcugatenc: Joanna Romano i Mario Leal

Romano ha guanyat la lliga professional dels Estats Units sota la direcció de Leal, el seu entrenador i parella


  • Comparteix:

Aquest dilluns 30 d'octubre és el Dia Mundial del Fisioculturisme i Sant Cugat té un vincle molt especial amb aquesta modalitat esportiva amb una parella d'èxit, Joanna Romano i Mario Leal. Romano ha guanyat la lliga professional dels Estats Units, la millor competició mundial, sota la direcció de Leal. Aquest binomi esportiu fa 26 anys que es manté i també són parella des de fa 27. 'Tots dos sabem separar el rendiment esportiu del valor sentimental. Si hem arribat tan lluny és perquè tenim les coses ben diferenciades', destaquen tots dos en un reportatge de Cugat Mèdia que serveix per conèixer els entrenaments i la metodologia emprada per arribar a l'èxit esportiu.


Fisioculturisme, una manera de viure

Joanna Romano té 45 anys i Mario Leal, 50, i des de fa 27 anys que són parella fora de la competició, però entrenador i esportista des de fa 26. Els dos competeixen en el fisioculturisme, però Mario Leal és l'entrenador de la Joana. Romano entrena quatre hores diàries -al seu club a l'avinguda de l'Estatut de Rubí-, dues de fitness i dues més de treball de càrdio, per mantenir en forma el to muscular, vital per aquest esport. Una modalitat esportiva on el jurat valora la definició muscular i el moviment davant la passarel·la. A més, l'actuació de cada esportista finalitza amb una coreografia que cal preparar amb molt detall.

Èxit sense precedents

Joanna Romano aglutina molts èxits després de sumar Campionats d'Espanya i el Mundial del 2014. Guanyar la lliga professional dels Estats Units és la cirereta d'una trajectòria de més d'una vintena d'anys. "El secret de sumar tants títols és treballar cada dia, tenir constància i esforçar-se", ha destacat Romano. En aquesta trajectòria de Romano hi ha una figura clau, Mario Leal: "La Joana s'ha de preocupar només d'entrenar i competir, la resta ho he de gestionar jo".







Joana Romano

Aconseguir aquest èxit és el resultat de molt treball i constància.

Mario Leal

Els entrenadors hem de fer la feina perquè l'esportista només es preocupi de competir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.