L'esport de base es reivindica als Premis Esport en Marxa

Consulta aquí el palmarès de la 23a edició dels Premis Esport en Marxa i mira el vídeo de la gala


  • Comparteix:

Alguns dels guanyadors i guanyadores dels Premis Esport en Marxa / Foto: Ajuntament

Alguns dels guanyadors i guanyadores dels Premis Esport en Marxa / Foto: Ajuntament

El planter ha estat el gran protagonista de la 23a edició dels Premis Esport en Marxa, que s'ha celebrat aquest dimarts al Teatre-Auditori. La majoria de guardons ha exhibit el gran treball que fan els clubs i les escoles perquè aquests equips o esportistes assoleixin èxits esportius d'alt nivell. L'equip sub-21 de la UESC de bàsquet masculina, el DSV Club Voleibol Sant Cugat, el primer equip del Junior femení d'hoquei herba, el Club Rugby Sant Cugat, l'Escola Avenç, el Club Muntanyenc, l'equip sub-15 del Solideo Patí Hoquei Club Sant Cugat, Cora Salas, Guille Carnicer i Paula Ramírez han estat els protagonistes d'aquesta iniciativa organitzada per Cugat Mèdia. L'esport inclusiu i adaptat ha estat l'eix central de la gala amb una taula rodona amb la participació de quatre esportistes amb diversitat funcional que han arribat a l'elit de l'esport com Isidre Esteve, Carla Casals, Dani Nafría i Núria Marquès. El grup de música Árboles Amarillos, integrat únicament per persones amb diversitat funcional han amenitzat l'acte amb dues actuacions.






Uns premis "de retrobament i reconeixement"

Ho ha dit la directora de Cugat Mèdia, Cristina Mur, que ha destacat que els guardons són una oportunitat per "aplaudir els esforços i els èxits dels esportistes" així com per promoure "una cultura de la inclusió i l'accessibilitat" en tots els àmbits de la pràctica esportiva. Mur també ha tingut un agraïment especial cap als periodistes de Cugat Mèdia que, al llarg d'aquests anys, han fet possible la celebració d'aquests premis: Carme Reverte, Joan Garcia i Xavier Fornells.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha remarcat que l'esport és un dels pilars de la ciutat i que la voluntat de l'Ajuntament és "donar tot el millor suport possible" als esportistes de la ciutat. Vallès també ha felicitat els premiats i, especialment, als que no han rebut premi perquè "darrere de cada esportista hi ha moltes hores de sacrifici".

El principal col·laborador dels premis, Hospital Universitari General de Catalunya, ha estat present i el seu gerent, el doctor Joan Izquierdo, s'ha felicitat de participar, de nou, en una iniciativa com aquesta i s'ha mostrat impressionat de l'activitat esportiva de la ciutat.



Els Premis

La 23a edició dels Premis Esport en Marxa han comptat amb la col·laboració principal de l'Hospital Universitari General de Catalunya juntament amb el CAR Sant Cugat, l'Ajuntament de Sant Cugat, HP, GPU i el TOT Sant Cugat.

La gala, presentada per la periodista i exredactora de Cugat Mèdia, Gemma Montero, ha comptat amb l'aplaudida actuació d'Árboles Amarillos, que han complert el seu somni d'actuar al Teatre-Auditori. L'esdeveniment ha estat un èxit de públic en una trobada que ha tingut el paratriatleta local, Dani Nafria, com a imatge i ambaixador dels guardons.

També s'ha destacat, abans de la cerimònia en forma de menció, tots els clubs i associacions que han incorporat l'esport adaptat i inclusiu a les seves entitats. S'ha il·lustrat de la mà de la primera entitat que va incorporar l'esport adaptat al club, la Unió Esportiva Sant Cugat, i una de les darreres que ha fet el pas, el Futbol Sala Sant Cugat. També remarcable, el paper en l'hoquei herba del Júnior-Catalònia; en bàsquet, la UESC; en futbol sala, al Futbol Sala Sant Cugat; en futbol 7, el Mira-sol Baco Catalònia, i Penya Blaugrana Sant Cugat-Taller Jeroni de Moragas; en rugbi el Club Rugby Sant Cugat; en atletisme el Muntanyenc, en rítmica el Club Muntanyenc i Club Gimnàstica i Estètica Sant Cugat i en hípica adaptada a la Fundació Federica Cerdà i a l’Hípica Severino.

Una cinquantena de candidatures

Enguany s'han valorat 50 propostes i han passat a la final 36, de les quals s'han decidit els 10 guanyadors. Els guardons corresponen a la temporada 2022-2023. La nedadora Paula Ramírez ha guanyat el premi a la millor esportista, coronant un any ple d'èxits. Ha agraït, especialment, al CAR tota el seu suport, i el del seu equip.

El jurat ha estat format per la periodista de Cugat Mèdia i ànima històrica dels premis, Carme Reverte; el responsable d'Esports de Cugat Mèdia, Joan Garcia; la regidora d'Esports, Núria Escamilla; la responsable de comunicació del CAR, Rosa Olivé; el periodista del 'TOT Sant Cugat', Nielo Ballart; i el periodista esportiu de TV3 Rafel Bagot.

PALMARÈS DELS 23ens PREMIS ESPORT EN MARXA


Millor direcció esportiva

DSV Club Voleibol Sant Cugat

Finalistes: Club Handbol Sant Cugat

Millor entrenador/a

Guille Carnicer, entrenador del primer equip del Junior femení

Finalistes: Miki Lladó (entrenador de futbol), Dani Ariño, entrenador del primer equip de l'Handbol Sant Cugat masculí, i Julián Marín (entrenador de futbol)

Millor equip júnior

Equip sub-21 de la UESC masculina

Finalistes: Infantil del Club de Golf Sant Cugat, Preinfantil del Qbasket Sant Cugat masculí, Cadet del Junior de futbol femení i Juvenil del Junior d'hoquei herba femení

Millor equip sènior

Primer equip del Junior d'hoquei herba femení

Finalista: Primer equip de l'Handbol Sant Cugat masculí

Premi a l'esport escolar

Equip aleví d'handbol de l'escola Avenç mixt

Finalista: equip aleví de futbol 7 de l'escola Avenç masculí.

Premi a l'esport Inclusiu

Club Muntanyenc Sant Cugat (secció d'atletisme adaptat i de la rítmica)

Finalistes: Rodrigo Marcos, jugador del Club Rugby Sant Cugat que competeix amb espina bífida i equip UESC-ASDI de bàsquet

Millor promoció de la base

Club Rugby Sant Cugat

Finalistes: UESC de tennis taula, Club Esportiu Valldoreix, Cursa d'Orientació de Sant Cugat i DSV Club Voleibol Sant Cugat

Millor projecció a l'exterior

Equip sub-15 del Solideo Patí Hoquei Club Sant Cugat femení

Finalistes: L'atleta Andrea Hom, l'atleta olímpica Jaël Bestué, Julián Marín i Oriol Fernández (entrenadors de futbol) i el jugador d'hoquei patins Joan Galbas

Millor esportista

Paula Ramírez, nedadora olímpica

Finalistes: L'atleta olímpica Jaël Bestué, la jugadora d'escacs Laia Cid i l'escaladora Geila Macià

Premi a tota una trajectòria

Cora Salas, atleta

Finalistes: Joan Molinera, jutge de la Federació Catalana d'Automobilisme, Solideo Patí Hoquei Club Sant Cugat i Joan Sancho, entrenador i director esportiu del Club Handbol Sant Cugat








Cristina Mur

Els nominats, amb premi o sense, també és un reconeixement. Els premis respon a l'objectiu de posar en valor l'esport inclusiu a casa nostra.

Josep Maria Vallès

Tots treballeu per a l'esport i darrera vostre hi ha moltes hores, sacrifici i les famílies.

Paula Ramírez

Gràcies a tothom, sobretot al CAR, perquè sense ell i el meu equip això no seria possible.

Joan Izquierdo

Francament sorprès de la feina que implica la gala i del gran missatge de treball i esport de l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.