L'Special Cros, cursa per a discapacitats intel·lectuals, novetat al 14è Cros


  • Comparteix:

Xavier Requeno, el regidor d'Esports, Xavier Tizón, i Cecília Gras

Xavier Requeno, el regidor d'Esports, Xavier Tizón, i Cecília Gras

El 14è Cros Ciutat de Sant Cugat pretén mostrar l'esperit integrador de la ciutat a través de l'esport amb la creació d'una categoria nova per a persones amb discapacitat intel·lectual. L'Special Cros és una de les novetats d'enguany, juntament amb un concurs fotogràfic digital sobre l'esdeveniment. A la presentació de la cita hi ha assistit el regidor d'Esports, Xavier Tizon, el responsable de l'OMET i organitzador del Cros, Xavier Requeno, i Cecília Gras, directora assistencial mèdica del Capio Hospital General de Catalunya (HGC), patrocinador de la prova.

Després de 13 edicions, el Cros de Sant Cugat ja s'ha erigit com una de les principals cites esportives de l'any, sobretot per als més petits. Les inscripcions han augmentat de forma destacada en els darrers anys, i a l'anterior edició, tot i que la pluja va deslluir l'esdeveniment, van ser més de 4.300 els participants que es van inscriure. El cros d'aquest 2012 presenta dues novetats destacades. La primera, la creació d'una nova categoria per a persones amb discapacitat intel·lectual, l'Special Cros, una cursa de 470 metres sense límit d'edat que referma la intenció de la ciutat d'utilitzar l'esport com a vehicle integrador. El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) ha estat el promotor d'aquesta nova categoria. El responsable de l'OMET i organitzador de la cita, Xavier Requeno explica aquesta principal novetat.

Xavier Requeno

Com a novetat més important tenim la inclusió d'una nova cursa, en què participaran amb disminució intel·lectual.


L'altra novetat destacada és un concurs fotogràfic digital. Un jurat avaluarà les fotos més originals que aficionats, pares i assistents poden fer mentre transcorre la cursa. Les imatges s'han d'enviar a inscripcions@teampartners.net, i es podran presentar tres fotografies per participant. Aquestes dues noves propostes reafirmen la voluntat de l'Ajuntament d'apostar de nou per una cita que, tal com afirma el regidor d'Esports, Xavier Tizón, és molt valorada per la ciutat.

Xavier Tizon

Aquesta prova agrada molt al santcugatenc, a les famílies, i a la vista està el nombre d'inscrits, nosaltres posem el màxim d'esforços.


De la seva banda, el Capio Hospital General de Catalunya patrocinarà per quart any consecutiu l'esdeveniment. La directora assistencial mèdica del centre, Cecília Gras, ha felicitat l'organització per la creació de la nova categoria, així com ha manifestat la seva voluntat de fomentar l'esport i l'activitat física entre la societat santcugatenca, amb la qual el centre, ha dit, té un ferm compromís. Capio Hospital regalarà un obsequi als participants, una motxilla amb una sorpresa a dins relacionada amb la salut.

El 14è Cros Ciutat de Sant Cugat, que es durà a terme l'11 de novembre al Parc de la Pollancreda, tindrà set categories en edats compreses entre aleví i popular, i vuit entre prebenjamins i benjamins. El primer torn serà per als grans, amb inici a les nou del matí. Els més petits començaran a dos quarts de dotze del migdia. Les inscripcions es poden dur a terme fins el 6 de novembre en els diversos centres d'ensenyament de la ciutat i a les oficines de l'OMET, al passatge Baró de Coubertin 5.
Cugat.cat és, un any més, mitjà col·laborador de la prova.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.