Lliçó de goalball


  • Comparteix:

El goalball ha estat el protagonista de la VIII Diada del Bàsquet que han organitzat la UESC i l'OMET aquest dissabte al Pav-2 de la ZEM Rambla del Celler. Els infants han gaudit d'un matí practicant bàsquet i han tingut l'oportunitat de conèixer aquest esport paralímpic.

La VIII Diada del Bàsquet ha aplegat al voltant d'uns 300 nens i nenes de totes les escoles de Sant Cugat. Els infants han practicat bàsquet amb torneigs de 3x3 en les categories d'aleví i benjamí i també han fet mini partits tant en categoria masculina com femenina.

L'acte destacat de la diada ha estat l'exhibició de goalball. Gairebé un centenar de persones han après i han vist en què consisteix aquest esport per a persones amb discapacitat visual. Després, alguns infants han tingut l'oportunitat de practicar-lo. Cal destacar la bona resposta del públic, que ha respectat el silenci necessari per poder practicar aquest esport. L'exhibició ha comptat amb la presència de sis jugadors professionals de goalball.

El jugador de goalball, Alfredo Gordóvil, creu que ha estat una bona iniciativa per familiaritzar la gent amb aquest tipus d'esports.

Alfredo Gordóvil

És una bona activitat per donar a conèixer el goalball i així d'aquesta manera familiaritzar la gent amb aquest esport.




Aquesta exhibició de goalball forma part del programa d'esports per a discapacitats 'Tots podem' de la Fundació UESC. En el marc d'aquest programa també es realitzaran altres activitats: un torneig 3x3 de bàsquet en cadira de rodes i una sèrie de xerrades pels instituts i escoles durant les festes de final de curs.

La coordinadora del programa 'Tots Podem' de la Fundació UESC, Esther Garcia, creu que aquest tipus d'actes són necessaris per recolzar els esports per a discapacitats.

Esther Garcia

L'objectiu ha estat promoure el goalball, ja que hem de recolzar més l'esport per a discapacitats.








En representació de l'Ajuntament, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, creu que aquest tipus d'activitats són necessàries per trencar barreres.

Mercè Conesa

Hem vist persones discapacitades que poden realitzar activitats esportives i des de l'Ajuntament ho recolzem.





La 8a Diada del Bàsquet ha continuat al llarg de la tarda de dissabte amb més torneigs, un circuit d'habilitats, un concurs d'esmaixades i de triples i el partit final de les estrelles. Aquestes activitats s'han adreçat als jugadors de la UESC i del Mira-sol UESC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.