Neix l'escola Sant Cugat Futbol Club Boulembou al Senegal

L'ONG Associació Egala i el SantCu treballaran conjuntament per implementar aquest projecte


  • Comparteix:

Imatge d'una sessió de treball de l'Associació Egala a Boulembou / Foto: Jaume Garcia

Imatge d'una sessió de treball de l'Associació Egala a Boulembou / Foto: Jaume Garcia

Neix l'escola Sant Cugat Futbol Club Boulembou al Senegal sota la direcció de l'ONG Associació Egala i el club vermell-i-negre. Una expedició de set entrenadors i entrenadores del SantCu, encapçalada per la directiva del projecte, Lourdes Nache, i Egala posaran els fonaments del projecte del 12 al 21 de febrer al continent africà. L'escola ja té 167 nois inscrits i 156 noies potenciant la igualtat de gènere i també l'escolarització. El responsable del projecte, Jaume Garcia, ressalta la bona arribada que ha tingut la iniciativa i el futur passa per crear més escoles de futbol al Senegal amb una lliga.

L'origen del projecte neix amb el contacte entre l'ONG Associació Egala i l'Associació Salt Amics de Boulembou que ja fa 12 anys que treballa en projectes educatius, d'agricultura i ecologia en aquella ciutat. Per tancar el cercle formatiu, l'esport, i més concretament el futbol, estava pendent d'iniciar la seva aventura.

Egala, amb el santcugatenc Jaume Garcia al capdavant, va anar aquest setembre per exposar el projecte d'escola de futbol amb dues condicions, que els nens i nenes que anessin a jugar a futbol estiguessin escolaritzats, per l'alt índex d'abandonament escolar, i de l'altre que es respectés la igualtat de gènere, mateixes oportunitats de fer esport per a nois noies.

Aquests dos condicionants van ser acceptats pels representants institucionals de Boulembou i el projecte ja està en marxa amb l'arribada de l'expedició santcugatenca el 12 de febrer per edificar les bases de l'escola. Jaume Garcia explica que aquesta escola és l'embrió d'un projecte molt ambiciós.



Imatge de la visita d'Egala a Boulembou

Imatge de la visita d'Egala a Boulembou / Foto: Jaume Garcia



Jaume Garcia

Posarem les bases per aquesta primera escola i d'aquí crear-ne més pels pobles del voltant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.