La pilota aturada del Martinenc mata el SantCu

Els vermell-i-negres han perdut a casa (1-3) contra un dels aspirants a l'ascens

El FC Martinenc és un dels equips del grup 2 de Primera Catalana més perillós en les jugades a pilota aturada. Ho ha demostrat aquest diumenge a la ZEM Jaume Tubau, on ha vençut el Sant Cugat FC (1-3) en un partit on els córners han marcat la diferència. Els vermell-i-negres es troben a la 10a posició de la classificació i la propera jornada (17 de febrer) visiten el camp del San Juan Atlético de Montcada.

Durant tot el partit, ambdós equips han buscat les línies de fons. Això ha propiciat un enfrontament on defensar bé els córners ha estat fonamental. I en aquesta batalla, els ha defensat millor i els ha aprofitat el Martinenc. Al minut 10, un xut des de la cantonada l'ha rematat un jugador dels del Guinardó. La defensa del SantCu ha intentat refusar la pilota, però en fer-ho, ha acabat al cap d'Adrià Saro, que ha rematat a plaer (0-1).

Poc després, al minut 17, ha arribat la reacció del SantCu, amb una diana d'Ivan Paredes. També ha marcat de cap, gràcies a una centrada des de gairebé el mig del terreny de joc.

A partir d'aquí, l'únic comptador que ha seguit pujant ha estat el dels visitants. Al minut 28, Adrià Saro tornava a marcar: córner i cop de cap.

El tercer gol rival ha estat una estocada que ha situat l'èpica com l'única opció per al SantCu. Els d'Eric Chalamanch han pujat la intensitat en la segona part, amb pressions altes i batallant per cada pilota. Malgrat apropar-se amb perill a la porteria dels rivals, finalment ha estat el Martinenc qui ha sentenciat. També ho ha fet a pilota aturada, amb un golàs d'Edgar Tejada de falta que ha entrat per l'escaire i no ha donat opció al porter vermell-i-negra, Ignasi Muray.

Amb el partit resolt, l'àrbitre ha expulsat el jugador del Martinenc Favio Julian Osorio, amb una doble groga per perdre temps. Tot plegat, una anècdota que no ha suposat cap aventatge per al SantCu.

Els vermell-i-negres s'enfrontaven a un dels equips favorits per a l'ascens. El tècnic santcugatenc, Eric Chalamanch, ha reconegut la potència del Martinenc, sobretot, a pilota parada: "Hem encaixat cinc gols a pilota aturada aquesta temporada, tres d'ells en aquest partit". L'entrenador plantejava un partit que permetés els seus jugadors arribar "amb vida" als últims 10 minuts, però l'encert dels rivals ha capgirat els plans i deixa el SantCu sense sumar cap punt.

Eric Chalamanch

Cinc gols de pilota aturada aquesta temporada i tres ens els ha fet el Martinenc. És el millor equip a pilota aturada de la categoria. Amb molt poc generen accions de gol. Són molt bons i nosaltres patim.