El Junior guanya la primera lliga de la seva història davant el Club de Campo

Les santcugatenques s'han imposat (4-2) a les madrilenyes i tornaran a jugar competició europea

El primer equip femení del Junior d'hoquei herba guanya per primera vegada la Lliga Iberdrola després de superar (4 -2) el Club de Campo a la final disputada, aquest diumenge, a Terrassa. Les santcugatenques trenquen el malefici de set finals perdudes i aixequen el títol. A més, les de Guille Carnicer es classifiquen per disputar l'EHL, màxima competició europea. El conjunt santcugatenc ha disputat una final molt disputada i supera un rival que és l'autèntic dominador de l'hoquei herba estatal amb 22 títols de lliga.

Alegria, llàgrimes i emoció desfermada. Així ho han viscut les jugadores i el cos tècnic d'un conjunt blau-i-negra que arribava a la final després de superar el Polo (3-2) als shoot-out i que, malgrat intentar-ho en diverses ocasions, encara no havia estat capaç d'aixecar el títol de la màxima divisió estatal.

El duel ha seguit un guió força similar al de les semifinals. El Club de Campo madrileny ha sortit molt endollat i amb molta energia i, encara en els compassos inicials del duel, ha gaudit de dues ocasions per avançar-se en el marcador. Malgrat això, les madrilenyes s'han topat amb una colossal Jana Martínez sota pals. Martínez, que ja havia completat una semifinal d'ensomni, ha tornat a ser clau en el triomf de les de Guille Carnicer.

Amb tot, el Club de Campo ha gaudit de penals córner a favor, però els ha desaprofitat. Davant d'aquests avisos, el Junior ha estat capaç d'endollar-se i s'ha avançat (1-0), al minut 8, amb una diana que ha arribat de penal córner i que ha transformat Berta Serrahima. Les blau-i-negres, no contentes amb el primer gol, han continuat buscant ampliar la diferència i han obtingut el premi amb l'acció de Laura Bosch (2-0), que ha arribat després d'una magnífica acció col·lectiva.

Les madrilenyes, lluny d'arronsar-se, han continuat gaudint de penals córner i, tot i no estar encertades, han pogut aprofitar una pèrdua de pilota de les santcugatenques per retallar diferències en el marcador (2-1). El Club de Campo ha olorat la sang i, encara en el marc del primer quart, ha gaudit de noves ocasions de gol que, un cop més, s'han topat amb la portera blau-i-negra, Jana Martínez. Martínez ha destacat que l'equip ha guanyat perquè ha competit a un gran nivell.

El Junior ha contrarestat la pressió i els nervis amb bones transicions ofensives que s'han traduït en les dianes de Maria Gestí (3-1) i de Júlia Strappato (4-1), totes dues abans d'arribar al final del primer període.

Al segon quart tot s'ha igualat, especialment amb la pujada de nivell per part de les madrilenyes. En aquesta línia, la capitana del Club de Campo, Amparo Gil, ha retallat la diferència en el marcador (4-2).

Després del pas pels vestidors, novament ocasions des del penal córner per a tots dos conjunts, però el resultat s'ha mantingut en tot moment.

Amb l'arribada del quart període, el Club de Campo, que havia estat el botxí de les santcugatenques en les edicions de la final a quatre anteriors, ha intensificat la seva activitat amb l'objectiu de cercar l'empat. Tot i això, la bona tasca defensiva per part de les santcugatenques ha permès que el Junior aixequés, per primera vegada a la seva història, el títol de lliga. A més a més, les de Guille Carnicer han posat la cirereta al pastís tot segellant la classificació per l'EHL, màxima competició continental. Carincer ressalta que un dels objectius era tornar a competir a Europa.