El CAR de Sant Cugat becarà esportistes d'hoquei herba per primera vegada

Dels vuit esportistes becats, un total de quatre formen part de l'estructura esportiva del Junior


  • Comparteix:

El CAR de Sant Cugat obrirà les portes a l'hoquei herba per primera vegada / Foto: Cedida

El CAR de Sant Cugat obrirà les portes a l'hoquei herba per primera vegada / Foto: Cedida

El Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat becarà, per primera vegada a la història, jugadores i jugadors d'hoquei herba. La iniciativa, impulsada per la Federació Catalana d'Hockey (FCH), s'emmarca en el projecte d'obertura de l'espai d'entrenament d'elit a altres esports, entre els quals es troba l'hoquei herba. El Junior en serà un dels grans clubs beneficiats, ja que comptarà amb un total de quatre esportistes (dues noies i dos nois) d'entre 14 i 16 anys becats a partir d'aquest mes de setembre, segons ha pogut saber Cugat Mèdia. En total, el CAR becarà vuit joves, que també entrenaran conjuntament durant la temporada per preparar futures competicions de seleccions.

Tot i que avui dia el CAR de Sant Cugat no disposa d'instal·lacions específiques per a la pràctica de l'hoquei herba, els vuit esportistes becats seguiran un model mixt que ja s'aplica en altres disciplines esportives. La jornada anirà protagonitzada, principalment, per la inclusió de la preparació física d'elit en la rutina dels joves esportistes, un fet que, segons expliquen fonts del club blau-i-negre, ajudarà a fer créixer la disciplina així com, ara fa unes dècades, va succeir amb el waterpolo.

A més a més, bona part d'aquests esportistes que aterraran a les instal·lacions de Sant Cugat ja resideixen o bé a Sant Cugat o bé a altres municipis del Vallès. Aquest fet ha facilitat la inclusió de l'hoquei herba entre la planificació del CAR, ja que no ocuparien espai en la residència del centre.

Obrir les portes del CAR a altres esports és, segons la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, "un primer pas per professionalitzar i continuar fent créixer l'hoquei herba". Caula ha visitat aquest dimarts les instal·lacions santcugatenques per conèixer el nou protocol del CAR per prevenir i actuar davant possibles abusos a menors.



Anna Caula

Catalunya és una terra de molta riquesa esportiva. És una gran notícia que puguem afegir un nou esport en l'agenda d'aquest centre d'excel·lència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.