Neix la Lliga Mundial de seleccions d'hoquei herba

Imatge d'arxiu

Hoquei herba

Publicat el 26/oct/11 per Axel Camarasa

La Federació Internacional d'Hoquei Herba (FIH) ha anunciat la creació de la nova Lliga Mundial de seleccions a partir del 2013. En aquesta lliga hi té assegurada la presència la selecció espanyola, en què actualment hi militen les jugadores del Junior Maria Romagosa, Andrea Puig i Júlia Menéndez.

Un any després dels Jocs Olímpics de Londres 2012 veurà la llum la Lliga Mundial. Totes les seleccions del món que formen part de la FIH, 62 masculines i 52 femenines, lluitaran pel títol. Entre elles, hi haurà el combinat estatal, que en categoria femenina compta actualment amb tres santcugatenques del Junior a les seves files: Maria Romagosa, Andrea Puig i Júlia Menéndez. Menéndez augura una major presència de jugadores blau-i-negres de cara a la nova cita mundialista.

Júlia Menéndez

Espero de veritat que cada vegada hi hagi més representants del Junior. Som un equip jove i hi ha molt talent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La selecció espanyola, a més, s'ha lliurat de disputar la primera ronda de la competició i accedeix a la segona fase juntament amb els combinats situats entre la novena i la setzena posició del rànquing mundial. El seleccionador femení, Salva Induráin, ha destacat la importància d'aquest fet.

Salva Induráin

És important passar la primera ronda. És un motiu per estar content i veure el futur amb positivisme i dir estem aquí.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





D'altra banda, el tècnic de l'equip femení del Junior, Joan Vidal, creu que és una manera de difondre l'hoquei herba.

Joan Vidal

Es busca donar a conèixer l'esport i fer-lo accessible al públic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El format de la Lliga Mundial i les dates de la competició es coneixeran després que el Comitè Executiu de la FIH es reuneixi l'11 i el 12 de novembre. S'està pendent de veure com afecta la seva implantació als calendaris de jugadors, equips i seleccions.