El Rugby Sant Cugat femení certifica la permanència davant el Pozuelo

Les santcugatenques han guanyat (14-10) davant les madrilenyes en un duel molt igualat

Imatge de la celebració que certifica la permanència del Club Rugby Femení Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Fita històrica del primer equip femení del Club Rugby Sant Cugat que ha assolit la permanència matemàtica per continuar una temporada més a la màxima categoria estatal, la Lliga Iberdrola, i amb opcions de classificar-se pel play-off pel títol. Triomf davant el C.R. Olímpico de Pozuelo (14-10) en un matx molt igualat amb dues parts completament diferents, una primera amb bona defensa i molt poc joc ofensiu i una segona molt millor en què les d'Albert Casorrán han sabut aprofitar millor els espais en atac i amb un parcial de (14-5) en el segon temps s'ha endut l'enfrontament. El Sant Cugat, que amb aquest triomf es col·loca en quarta plaça i a expenses del que faci el Crat, podria entrar en play-off momentani. Les blau-i-negres visitaran el camp del Cisneros, ja descendit.

El partit s'ha iniciat d'una forma molt igualada. Els dos equips han estat molt forts i sòlids en defensa. Han anul·lat per complet la circulació de pilota i han dificultat molt l'atac. La primera part ha sigut molt defensiva, i no ha tingut gaire història. En una acció aïllada, les madrilenyes han aconseguit el primer assaig del matx (0-5), però han fallat la transformació. Les santcugatenques, que han acusat la pressió de saber que si guanyaven entraven a play-offs i tenien més por a perdre que a guanyar, s'han quedat sense anotar en els primers quaranta minuts, en una mala primera part de les blau-i-negres. El marcador al final del primer temps ha sigut (0-5).

Les d'Albert Casorrán han canviat coses al descans, han sortit molt més endollades i amb ganes de demostrar que són equip de play-off. Al minut tres, en una gran acció de tot l'equip ha arribat el primer assaig de les santcugatenques amb la posterior transformació (7-5). Les blau-i-negres han fet una segona meitat molt seriosa, han sigut superiors, sobretot en defensa i no han deixat cap opció al conjunt madrileny d'endur-se el partit. El ritme del segon temps, tant en defensa com en atac, l'ha portat el conjunt blau-i-negre, tot i estar deu minuts sense una jugadora a causa de la targeta groga de Lucia Moya.

En una recuperació de pilota de les locals, Maria Soriano, ha fet una gran cursa i ha arribat a la línia de fons per plantar la pilota i fer pujar el segon assaig al lluminós amb la posterior transformació (14-5). Tot i el domini de les locals, el C.R. Olímpico de Pozuelo no ha donat el seu braç a tòrcer i ho ha seguit intentant. En una bona acció ofensiva, que poc ha pogut fer la defensa santcugatenca, ha escurçat distàncies en el marcador (14-10).

El tram final ha estat igualat, però el SantCu amb una defensa molt sòlida i feixuga ha aconseguit la victòria (14-10) confirmant així la salvació matemàtica i la temporada vinent seguirà a la Lliga Iberdrola per segon any consecutiu.

El tècnic del Club Rugby Femení Sant Cugat, Albert Casorrán, ha destacat la feina de les jugadores: "Al final emportar-te això és un orgull sobretot per elles, si les veiéssiu treballar, s'hi pogués, els hi donaria molt més". Després ha expressat la seva emoció de poder entrar a play-offs: "Seria brutal, fer un play-off de lliga en el nostre segon any a la divisió d'honor amb lo difícil que ha sigut aquest any".

Albert Casorran

Al final emportar-te això és un orgull sobretot per elles, si les veiéssiu treballar, s'hi pogués, els hi donaria molt més. Seria brutal, fer un play-off de lliga en el nostre segon any a la divisió d'honor amb lo difícil que ha sigut aquest any.