Sant Cugat competeix amb Sant Boi per acollir l'estadi nacional de rugbi de Catalunya

Aquest nou equipament també serà la seu del centre de tecnificació del rugbi català a la Guinardera


  • Comparteix:

Imatge del camp 1 de la Guinardera / Foto: Rugby Sant Cugat

Imatge del camp 1 de la Guinardera / Foto: Rugby Sant Cugat

Sant Cugat competeix amb Sant Boi per acollir el futur estadi nacional de Calalunya de rugbi i el centre de tecnificació d'aquest esport, segons ha confirmat el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, a Cugat Mèdia. Planas s'ha reunit ja amb la regidora d'Esports, Núria Escamilla, i el president del Club Rugby Sant Cugat, Miquel Pelayo, per explicar-los el projecte, que també inclou aules de formació i un gimnàs. El camp 1 de rugbi de la Guinardera és l'escollit per convertir-se en l'estadi nacional de Catalunya, si es fa a Sant Cugat, tot i que hauria de ser remodelat completament i s'haurien d'afegir unes graderies amb capacitat per a 2.000 espectadors. El cost d'aquest arranjament estaria al voltant dels quatre milions d'euros i caldria buscar el finançament entre la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Consell Superior d'Esports del govern espanyol, segons el president de la Federació Catalana.


Intent fallit el 2009

La Federació Catalana de Rugbi i l'Ajuntament de Sant Cugat no és el primer cop que parlen de la possibilitat d'instal·lar-hi el centre de tecnificació de Catalunya. El 2009 ja van mantenir algunes converses, però les negociacions no van arribar a bon port. La federació catalana fa molts anys que vol disposar d'aquest centre de tecnificació, però encara no ha trobat el lloc ni l'equipament idoni. Semblava que Terrassa, i concretament el camp de les Fonts, podia acollir aquest equipament, però finalment tampoc s'han posat d'acord.

Sant Boi i Sant Cugat, ara mateix, són les dues úniques opcions per acollir aquest centre, tot i que en el cas de Sant Cugat, la Federació Catalana encara ha d'enviar els requisits necessaris a l'Ajuntament per aquest centre de tecnificació (un camp homologat i amb espai per a 2.000 espectadors. La regidora d'Esports, Núria Escamilla, va explicar fa uns dies a Cugat Mèdia que estudiaran la viabilitat del projecte amb la federació catalana. Escamilla destacava que volen escoltar la proposta, "i a través de les federacions suportar la despesa econòmica del projecte".

Qui utilitzarà aquest equipament?

L'ús d'aquest camp serà un 50% per a la Federació Catalana i l'altre 50 per al Rugby Sant Cugat, segons ha explicat el president de l'ens federatiu, Ignasi Planas, a Cugat Mèdia. Planas creu que Sant Cugat és una bona opció perquè està ben comunicada, amb el Club de Rugby Sant Cugat com una entitat referent i amb dos camps per a la seva utilització. Els entrenaments i partits de les seleccions catalanes, així com la possible arribada de l'acadèmia de la federació espanyola, serien els principals beneficiats d'aquesta instal·lació.

Satisfacció al Rugby Sant Cugat

El president del Club Rugby Sant Cugat, Miquel Pelayo, s'ha mostrat satisfet amb el tret de sortida d'aquesta iniciativa, tot i que tot queda pendent de l'estudi de l'Ajuntament. Pelayo ressalta que "amb aquest projecte Sant Cugat seria el centre neuràlgic del rugbi català i això seria una molt bona notícia per a la nostra ciutat".

















Ignasi Planas

És molt atractiva la possibilitat de Sant Cugat per ser seu d'aquest centre i sobretot amb l'estadi nacional amb un salt qualitatiu per al club.

Núria Escamilla

Hem d'escoltar i cercar a través de les federacions suportar la despesa econòmica d'aquest projecte.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.