El ple rebutja la moció de Vox per 'donar compliment' a les mocions aprovades

Només el PP s'ha alineat amb el partit d'extrema dreta


  • Comparteix:

Façana principal de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Façana principal de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Només el PP ha vist amb bons ulls la proposta de Vox perquè l'Ajuntament doni compliment a les mocions aprovades al ple municipal. La resta de partits ha votat en contra sense més intervenció que la de Junts, per argumentar que les mocions 'responen a voluntats polítiques' i que en el sí del govern es dona per fet la intenció de l'administració d'acomplir els acords aprovats en sessió plenària. El partit d'extrema dreta ha retret als juntaires que amb amb el vot contrari del govern estan 'estafant la ciutadania'.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Una petició que no és nova

Va ser el 2017 quan tots els grups polítics refermaven el compromís de l'equip de govern perquè donés compliment a les mocions aprovades. La mesura va ser una proposta d'ICV-EUiA que també demanava que es publiquessin els textos de les mocions al web municipal.

Actualment, la web i el portal de transparència ofereixen de forma molt actualitzada la publicació de les mocions. El 2015, Ciutadans va demanar amb una moció que va acabar sent institucional que la ciutadania pogués seguir l'execució de les mocions aprovades al portal de transparència de l'Ajuntament. No obstant això, el portal redirigeix al web municipal només per consultar les mocions aprovades, però enlloc es determina el grau d'execució.

A l'anterior mandat, on es van aprovar 117 mocions, és van acomplir un terç de les mateixes, segons va calcular Cugat Mèdia. En els 10 mesos que van de mandat s'han aprovat 40 mocions, 11 més que la mitjana anual del govern tripartit, xifrada en 29.


Paraira i Guirado

Les mocions aprovades responen a voluntats polítiques i es presumeix a l'administració la intenció de donar-li compliment / Vostès en rebutjar aquest text demostren que estan estafant la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.