L'escriptor resident a Valldoreix, Baltasar Porcel, publica la novel·la 'Olympia a mitjanit'


  • Comparteix:

El llibre parla de l'evolcuió de Mallroca des de 1940 i fins l'actualitat

El llibre parla de l'evolcuió de Mallroca des de 1940 i fins l'actualitat

'Olympia a mitjanit' és el títol del darrer llibre de l'escriptor valldoreixenc d'adopció, Baltasar Porcel. La novel·la fa un retrat de la seva Mallorca natal, des de l'any 1940 fins a l'actualitat, a través d'un retrat fet des de la mirada crítica amb què l'escriptor contempla l'espectacular creixement que ha viscut l'Illa arran de l'arribada massiva del turisme.

Amb un estil que ell mateix descriu com 'viu i divertit', Porcel presenta en aquest llibre una retrat de la Mallorca actual, que ha passat de 250.000 habitants, l'any 1940, a quasi un milió actualment, i dels quals, segons Porcel, només un de cada quatre és mallorquí.

Per a Baltasar Porcel, el procés de creixement iniciat fa 50 anys amb l'arribada del turisme ja ha arribat massa enllà.

Baltasar Porcel

És una societat que en aquests moments és minoritària, i així com cap als anys 60 l'arribada del turisme era obertura i diners, ara és una cosa que vessa.


Porcel ha agafat tota aquesta realitat i, tal i com ell mateix explica, l'ha fixat en un espai de temps de 4 o 5 dies durant els quals fan la seva aparició un gran nombre de personatges de totes les classes socials, i enmig d'ells, la protagonista, una senyora islandesa que provoca un gran daltabaix.

Baltasar Porcel

Jo he novel·lat tots aquests anys, amb molts personatges pertanyents a totes les classes socials, i aquesta societat la fixo en uns dies, en els quals arriba l'Olympia, que crea un daltabaix.


Aquesta protagonista és precisament la que dóna nom a la novel·la, que amb el títol d'Olympia a mitjanit', fa referència a aquesta dona, també al fet que part de la història passa de nit, i com ja és habitual també en Porcel, a aquestes arrels de la mitologia mediterrània que tant estima l'autor.

Nascut a Andratx l'any 1937, Baltasar Porcel viu des de fa anys a Valldoreix. Un cop publicada aquesta novel·la, tant en català com en castellà, l'escriptor té en marxa ja diversos projectes, entre ells un parell de novel·les més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.