Humor i surrealisme es donen cita a Mira-sol amb l'espectacle 'Hotot'


  • Comparteix:

Marcel Tomàs en un moment de l'espectacle

Marcel Tomàs en un moment de l'espectacle

La companyia Cascai Teatre ha portat aquest diumenge al Teatre del Casal de Mira-sol el seu espectacle 'Hotot', una barreja explosiva d'humor, surrealisme i teatre gestual on el llenguatge és gairebé més important que la història. L'actor i director del muntage, Marcel Tomàs, ha pujat sol a l'escenari de l'equipament municipal encadenant un gag rere l'altre, i conduint el públic a través de situacions cada cop més rocambolesques. Alguns dels alumnes dels instituts Leonardo da Vinci i Angeleta Ferrer, que aquesta setmana han participat als tallers de teatre gestual que organitzava la companyia, han fet una petita demostració a l'inici de l'espectacle.



Si en una cosa estan d'acord companyies, productores i programadors teatrals, és que el públic més difícil en teatre és el juvenil. El moment vital, la seva manera de consumir relats o el seu afany per la immediatesa són alguns dels elements que converteixen aquest públic en tot un repte. Un repte que la companyia Cascai Teatre fa temps que supera amb èxit i que aquest diumenge ha fet parada a la ciutat.

Marcel Tomàs, actor i director de la companyia, ha pujat a l'escenari del Teatre del Casal de Mira-sol amb l'espectacle 'Hotot', una barreja surrelista d'humor desvergonyit, gags ràpids i teatre del gest especialment ideat per al públic més jove. Un públic 'YouTube', com l'anomena Tomàs, que prima la immediatesa, busca gags curts i intensos i deixa molt clar si un producte li agrada o no.

Marcel Tomàs

Tot el que hem estat component està fet amb esquetxos curts, un ritme ràpid i trepidant. No és tant el contingut sinó com ho expliquem; i el vehicle és l'humor.


Durant la setmana prèvia a la representació, la companyia ha fet quatre tallers de teatre gestual als instituts Leonardo da Vinci i Angeleta Ferrer de la ciutat. Una experiència promoguda també per la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) que, com explica Tomàs, ajuda els més joves a superar les seves vergonyes.

Marcel Tomas

Han sigut unes xerrades molt pràctiques d'humor gestual: fer riure sense fer servir ni la paraula ni el text. Els joves normalment no s'agraden i, amb això, s'adonen que són graciosos.


Fent gala d'un humor imprevisible, sorprenent i trapella, i apostant per la interactivitat constant amb els assistents, Marcel Tomàs s'ha posat el públic a la butxaca aquest diumenge al Teatre de Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.