La Nit de l'Art arriba als 15 anys amb voluntat de reinventar-se


  • Comparteix:

La Nit de l'Art ofereix tallers i activitats participatius / Foto: Localpress

La Nit de l'Art ofereix tallers i activitats participatius / Foto: Localpress

La Nit de l'Art se celebra aquest dissabte amb més de 60 propostes repartides en 26 espais de creació i exposició. La programació inclou mostres, tallers, instal·lacions, 'performances', concerts i col·loquis, que tindran lloc en galeries professionals, escoles d'art i disseny, espais municipals i tallers d'artistes. Enguany, la cita arriba a la 15a edició i els organitzadors asseguren que es tanca un cicle per buscar una nova forma de concebre l'activitat i reinventar-se.

En aquesta edició, s'incorporen espais nous com el Centre d'Art Maristany, les Naus de l'Art de la Floresta i la Puntual del Mercantic, que expandiran la Nit de l'Art més enllà del centre històric de la ciutat.

Entre el matí i la mitjanit, els assistents podran conèixer la seixantena de propostes programades, entre les quals destaquen la 1a Marató de Dibuix, la instal·lació col·lectiva 'Cadavre Exquis' i exposicions amb obra de Pere Formiguera, Emili Armengol, Pep Pujol, Lluís Ribas i Sergi Barnils.

Canvi de cicle
La Nit de l'Art va néixer l'any 2000 com una proposta dels galeristes de Sant Cugat i amb l'entrada de l'Ajuntament com a coorganitzador es va obrir la participació a altres espais de creació i exposició artística. 15 anys després de la primera edició, els organitzadors de la cita creuen que ha arribat el moment de tancar una etapa i repensar el model d'activitat.

La directora de l'espai artístic La Cultural, Neus Santos, creu que la Nit de l'Art s'ha de redefinir per donar cabuda a tothom i mantenir uns mínims de qualitat. Santos creu que en aquests moments la cita queda una mica desvirtuada per la seva manca de concreció.

Neus Santos

La Nit de l'Art s'ha de redefinir i concretar per què queda una mica desvirtuada. S'ha de repensar i mantenir uns mínims de qualitat.


Un dels membres fundadors de la Nit de l'Art, el pintor santcugatenc Lluís Ribas, planteja la possibilitat d'obrir la porta a altres disciplines més enllà de les arts plàstiques.

Lluís Ribas

Si fem una Nit de l'Art oberta, per què no hi fem entrar la música, el teatre i totes les altres arts?


Sorteig de premis entre els visitants
Les persones que visitin les diferents propostes poden participar en un sorteig a través de la targeta Tiquet Art. Amb el segell de visita de 10 espais es podrà guanyar dues entrades per a un concert d'Obeses al Teatre-Auditori, per a un espectacles de la XCCP i un lot de llibres d'art editats per l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.