Francesc Balada, nou director de l'Arxiu Nacional de Catalunya


  • Comparteix:

Francesc Balada, director de l'ANC

Francesc Balada, director de l'ANC

Francesc Balada assumeix la direcció de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), amb seu a Sant Cugat. Balada pren el relleu a Josep Maria Sans i Travé, que ha estat al capdavant de l'ANC durant gairebé 23 anys.

El nou director, Francesc Balada, ha estat el vicedirector de l'ANC des del 1995. Vol marcar un punt i apart amb la línia seguida per Sans i Travé i encetar una nova etapa. S'imposa uns objectius que es basen a seguir digitalitzant la documentació de l'Arxiu.

Francesc Balada

El que ara hem de procurar és posar a l'abast dels investigadors, a través de la xarxa, tots aquests fons i fer un esforç de digitalització. Ser presents a les xarxes socials seria un altre objectiu.


Balada també ha explicat que la finalitat de l'ANC és sensibilitzar i conscienciar la societat perquè sigui coneixedora de quin és el paper dels arxius i què conserven. És per aquest motiu que un dels públics que estan intentat atreure en aquests moments són els estudiants de secundària, a través de serveis didàctics, per obrir els arxius al sector de la societat menys coneixedora d'aquest espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.